Izvor: e-Novine arhiva vesti 11.01.2016

Aleksandar Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

e-Novine 11.01.2016
Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava. "Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, Vučić je uspeo da prisili Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga… »

Preminuo Dejvid Bouvi

e-Novine 11.01.2016
IN MEMORIAM: Odlazak muzičke legende. "Dejvid Bouvi umro je mirno, okružen porodicom, nakon 18 meseci hrabre borbe protiv raka. Iako će mnogi od vas podeliti njihov bol, molimo vas da poštujete njihovo pravo na privatnost dok tuguju", objavio je… »

"Zlatni globusi" u pravim rukama

e-Novine 11.01.2016
Najbolja filmska i TV ostvarenja. Zlatni globus za najbolju dramu dodeljen je filmu "Povratnik" reditelja Alehandra Injarita, koji je nagrađen i kao najbolji reditelj, a najbolji film u žanru komedija/mjuzikl je "Marsovac" Ridlija Skota. Najbolji glumac… »

Nikšićka urbana umjetnost

e-Novine 11.01.2016
Grafiti Ivana Stamatovića. "Ono što fascinira kod grafita je to što, za razliku od izložbe koja je tu samo nekoliko dana, njih prolaznici mogu stalno da gledaju“, počinje Ivan svoju priču za portal Onogošt. Grafiti su decenijama bili tabu tema… »

Tako je govorio Bowie

e-Novine 11.01.2016
Neki drugi intervju. "Ne znam gde sada idem, ali obećavam da neće biti dosadno." Bowie je bio, i još uvek je, ikona koja se voli kada ne postoji bilo šta drugo što bi se moglo prigrliti. I ne morate biti umetnik, ne morate uopšte biti kreativni, da… »

Preminuo prevodilac Bulgakova i Hrabala

e-Novine 11.01.2016
In memoriam: Milan Čolić. Dobitnik je nagrade Saveza literarnih prevodilaca Ruske Federacije godine 2001. za jedan od objavljenih (od ukupno 18 raznih, doteranih i prerađenih prevoda) romana „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, kao i za… »

Pačja škola Karamarko-Petrov

e-Novine 11.01.2016
Čika Jova među Hrvatima. Vražja stvar taj Facebook: antička agora u digitalno doba. Ili starorimski forum. Glas javnosti, čitamo u povodu HDZ&Mostovih „pregovora“ o strukturi buduće vlade i konspirativnog licitiranja imenima (ne)mogućih… »

Ako pobedi Hilari, dolaze nam crni dani

e-Novine 11.01.2016
Sanda Rašković Ivić, intimno za Sputnjik. Ja sam samo žena, vinom nalivena: Sanda R.I. Photo: time.rs ŽENE SU ŽENSTVENE: Nije lako biti žena političar u Srbiji, još manje na čelu političke stranke. Mislim da je dobro da što više žena bude u… »

Srpski bog dolazi po svoje

e-Novine 11.01.2016
Sećanje na devedesete. Photo: LA Enoh Sa Tomom Knezmihailovskim upoznao me je tada možda jedini moj prijatelj, čovek koji je samo upisao elektrotehniku i odmah naslutio da je njegov život negde drugde, budući bogoslovac. Vraćao sam se kući s njim… »

Građani bezbedni, skladište u vazduhu

e-Novine 11.01.2016
Antiteroristička jedinica kojoj je eksplodirao magacin sa municijom. Srbija je bezbedna, od terorista je, između ostalih, čuvaju specijalno obučene i naoružane policijske jedinice, pokazano je, tvrde zvaničnici, na vežbi "Štit" obavljenoj nedelju… »