Izvor: EurActiv arhiva vesti 11.01.2016

NUNS: prijava protiv ministra unutrašnjih poslova

EurActiv 11.01.2016
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je 11. januara da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene… »

EU nezadovoljna naporima Turske na planu migracija

EurActiv 11.01.2016
Priliv izbeglica i migranata u Evropsku uniju preko Turske i dalje je "suviše veliki", iako su Brisel i Ankara pre oko mesec i po dana potpisali sporazum koji treba da uspori njihov priliv, ocenio je 11. januara potpredsednik Evropske komisije Frans… »

Brisel: Nelegalne olakšice za multinacionalke

EurActiv 11.01.2016
Evropska unija saopštila je 11. januara da 35 multinacionalnih kompanija koje posluju u Belgiji treba da vrate oko 760 miliona evra koje su ostvarile nelegalnim poreskim olakšicama. U Belgiji ogranci multinacionalnih kompanija mogu da budu oslobođeni… »

Otpor prema imigrantima posle napada u Nemačkoj

EurActiv 11.01.2016
Nemačke vlasti su 11. januara objavile prvi detaljan izveštaj o napadima za novogodišnju noć u Kelnu, potvrdivši da su većina osumnjičenih imigranti, ali i poručivši da ne treba dozvoliti da se izbeglice stigmatizuju. Dan ranije, više stranca je… »

Katalonija dobila novog lidera

EurActiv 11.01.2016
Katalonske partije koje se zalažu za nezavisnost izabrale su novog lidera i tako omogućile stvaranje regionalne koalicione vlade i nastavak borbe za odvajanje jednog od najbogatijih i ekonomski najrazvijenijih regiona od Španije u narednih 18 meseci… »