Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 11.01.2016

NUNS podnosi prijavu protiv Stefanovića

Glas Amerike 11.01.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović zatražio je danas da Tužilaštvo ispita… »

Odlazak rok legende Dejvida Bouvija

Glas Amerike 11.01.2016
Ljubitelji rok muzike danas su u žalosti zbog smrti britanske super zvezde, Dejvida Bouvija, koji je preminuo posle 18 meseci bitke sa rakom. Dejvid Bouvi smatran je jednim od velikana britanskog roka, a stekao je obožavaoce ne samo u zemljama u kojima… »

Meksiko započeo proces izručenja "El Čapoa"

Glas Amerike 11.01.2016
Zvaničnici, međutim, upozoravaju da bi proces izručenja mogao da potraje, s obzirom da se očekuje da će Gusmanovi advokati ulagati žalbe i preduzimati druge zakonske korake koji bi omogućili da njihov klijent ostane u Meksiku. Meksiko je zvanično… »

Trijumf "Povratnika" na dodeli Zlatnih globusa

Glas Amerike 11.01.2016
Povratnik (The Revenant), priča o borbi legendarnog američkog pionira prve polovine 19. Veka da preživi u divljini posle napada medveda, osvojio je nagradu za najbolji film na 73. dodeli Zlatnih globusa u nedelju. Povratnik (The Revenant), priča o… »

Gedmin: Putin želi konfrontaciju

Glas Amerike 11.01.2016
Putin i njegov režim nisu zainteresovani za partnerstvo, već za konfrontaciju sa Zapadom, kaže Džefri Gedmin, visoki saradnik Instituta za strateški dijalog Univerziteta Džordžtaun. Geostrateške ambicije ruskog predsednika Vladimira Putina nisu… »

Vašington čeka Obamin poslednji govor o stanju unije

Glas Amerike 11.01.2016
Vašington ove nedelje iščekuje poslednji govor o stanju unije predsednika Obame. Predsednik i republikanci u Kongresu razlikuju se u proceni proteklih sedam godina i sukobljavaju u pogledu toga šta bi Sjedinjene Države trebalo da urade nadalje… »

Brisel: Vera nije deo migrantske politike

Glas Amerike 11.01.2016
Danas su u Evropskoj komisiji reagovali na izjavu slovačkog premijera Roberta Fica da se muslimani ne mogu integrisati u Evropi. U reakciji Komisije se kaže kako vjera nije niti će biti dio evropske mingatske politike. Inače, priznaju da se plan… »

Humanitarna pomoć stigla u tri grada u Siriji

Glas Amerike 11.01.2016
Konvoji sa humanitarnom pomoći – hranom, lekovima i ćebadima, ušli su u tri sirijska grada u kojima je zavladala glad usled opsada od strane bilo provladinih snaga ili pobunjenika. Portparol Medjunarodnog crvenog krsta izjavio je da su konvoji ušli… »