Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 11.01.2016

Odlazak rok legende Dejvida Bouvija

Glas Amerike 11.01.2016
Ljubitelji rok muzike danas su u žalosti zbog smrti britanske super zvezde, Dejvida Bouvija, koji je preminuo posle 18 meseci bitke sa rakom. Dejvid Bouvi smatran je jednim od velikana britanskog roka, a stekao je obožavaoce ne samo u zemljama u kojima… »

Meksiko započeo proces izručenja "El Čapoa"

Glas Amerike 11.01.2016
Zvaničnici, međutim, upozoravaju da bi proces izručenja mogao da potraje, s obzirom da se očekuje da će Gusmanovi advokati ulagati žalbe i preduzimati druge zakonske korake koji bi omogućili da njihov klijent ostane u Meksiku. Meksiko je zvanično… »

Gedmin: Putin želi konfrontaciju

Glas Amerike 11.01.2016
Putin i njegov režim nisu zainteresovani za partnerstvo, već za konfrontaciju sa Zapadom, kaže Džefri Gedmin, visoki saradnik Instituta za strateški dijalog Univerziteta Džordžtaun. Geostrateške ambicije ruskog predsednika Vladimira Putina nisu… »

Vašington čeka Obamin poslednji govor o stanju unije

Glas Amerike 11.01.2016
Vašington ove nedelje iščekuje poslednji govor o stanju unije predsednika Obame. Predsednik i republikanci u Kongresu razlikuju se u proceni proteklih sedam godina i sukobljavaju u pogledu toga šta bi Sjedinjene Države trebalo da urade nadalje… »

Brisel: Vera nije deo migrantske politike

Glas Amerike 11.01.2016
Danas su u Evropskoj komisiji reagovali na izjavu slovačkog premijera Roberta Fica da se muslimani ne mogu integrisati u Evropi. U reakciji Komisije se kaže kako vjera nije niti će biti dio evropske mingatske politike. Inače, priznaju da se plan… »

Humanitarna pomoć stigla u tri grada u Siriji

Glas Amerike 11.01.2016
Konvoji sa humanitarnom pomoći – hranom, lekovima i ćebadima, ušli su u tri sirijska grada u kojima je zavladala glad usled opsada od strane bilo provladinih snaga ili pobunjenika. Portparol Medjunarodnog crvenog krsta izjavio je da su konvoji ušli… »