Izvor: iKragujevac arhiva vesti 11.01.2016

Za obnovu bolnice i domova zdravlja u regionu izdvojeno 17 miliona dinara

iKragujevac 11.01.2016
Ministarstvo zdravlja odobrilo je blizu 17 miliona dinara za obnovu opštih bolnica i domova zdravlja u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu. Reč je o projektu obnove bolnica i Domova zdravlja u Srbiji koje realizuje Ministarstvo zdravlja. Direktor Opšte… »

Danas završen prvi deo zimskog raspusta za školarce

iKragujevac 11.01.2016
Za osnovce i srednjoškolsce u Kragujevcu i celoj Srbiji , danas je počela nastava, posle prvog dela zimskog raspusta. Međutim, to ne znači da je završeno i prvo polugodište. Novina od ove školske godine je da se kraj prvog polugodišta ne poklapa… »

Ko su najveći izvoznici i uvoznici grada Kragujevca

iKragujevac 11.01.2016
Procenat pokrivenosti uvoza izvozom je dostigao najvišu vrednost do sad, izjavio je predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac Predrag Lučić, objašnjavajući da je izvoz bio 1,9 milijardi, a uvoz 1,4 milijarde dolara uz ostvarenje… »

Meta medijskog linča gradonačelnik Kragujevca!

iKragujevac 11.01.2016
Kada se čast izgubi, moral ne upozna a profesionalna etika bude nepoznata kategorija, dođemo do teksta koji ne bi napisao ni Pera Todorović koji je za dobar honorar mogao da napiše svakakvu budalaštinu. Danas ne postoji Pera Todorović ali zato… »

OTKRIVAMO: Zašto veliki broj trudnica ovih dana iz Novog Pazara dolazi u Kragujevac

iKragujevac 11.01.2016
Navikli ste da vas svakodnevno obaveštavamo o broju novorođenih beba u našem gradu. Kragujevački lekari osim što brinu o trudnoći i porođajima Kragujevčanki, brinu se i o novonastalim komplikacijama žena iz Jagodine, Aranđelovca, Kraljeva i… »

Rok za povezivanje staža istekao, za sada neće biti produžen!

iKragujevac 11.01.2016
Skoro 1.000 radnika uspelo je da do 31. decembra poveže staž i ostvari jedan od uslova za penziju, iako je država obezbedila novac za 13.000 zaposlenih iz preduzeća u restrukturiranju. Prema podacima Ministarstva rada, do kraja prošle godine podneto… »

KG: Nema razloga za sazivanje sednice po hitnom postupku!

iKragujevac 11.01.2016
Одборничке групе ''Заједно за Шумадију'' и ''Демокартска странка'' упутиле су данас председнику Скупштине града Крагујевца Милану Урошевићу… »

Kragujevac dobio 185 miliona dinara od Vlade Republike Srbije!

iKragujevac 11.01.2016
Kragujevac je dobio dodatna novčana sredstva u iznosu od 185 miliona dinara od Vlade Republike Srbije , da bi pokrio minus u gradskoj kasi. Pokrivanje minusa je potrebno zbog smanjenih prihoda lokalnih samouprava. Vlada je samo nastavila sa praksom… »

KG: Evo zašto u Hitnoj pomoći ovih dana ne prestaju da zvone telefoni!

iKragujevac 11.01.2016
Ekipe Hitne pomoći su u Kragujevcu proteklih dana imale više poziva, nego što je to uobičajeno. Kako kažu u ovoj službi, porast temperature nije pogodovao hroničnim bolesnicima i starijim osobama, zbog čega su telefoni neprestano zvonili. Iako su… »

Veliki Božićni turnir u fudbalu - Kraguj 2016.

iKragujevac 10.01.2016
Iako je trajao raspust, novogodišnji i božićni praznici, mladi kragujevački fudbaleri nisu odmarali, naprotiv bili su veoma aktivni. Pored Super lige i Minimaxi lige u Kragujevcu je trenutno u toku Veliki Božićni turnir u fudbalu za dečake uzrasta… »