Izvor: Južne vesti arhiva vesti 11.01.2016

Uz novinare na protestima za smenu Gašića i građani

Južne vesti 11.01.2016
Zašto još nije smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je seksističkim komentarom uvredio novinarku B92, pitanje je koje su uputili novinari na protestima održanim u Nišu, Leskovcu i Vranju, kao i drugim gradovima. Osim medijskih radnika, na… »

"11. januar" u rukama muzičara, generala, volontera i prosvetara

Južne vesti 11.01.2016
Komandantu kopnene vojske generalu potpukovniku Milosavu Simoviću, pevaču Dragoslavu Mihajloviću Kanarincu, vokalnoj grupi “Konstantin”, predsedniku Krovne organizacije mladih Marjanu Cvetkoviću i OŠ “Učitelj Tasa” dodeljeno je najviše… »

Pinkove, Zvezde Granda i veterani za "Srpsku" u Vlasotincu

Južne vesti 11.01.2016
Na platou ispred zgrade Opštine Vlasotinčani će u sredu, 13. januara, tradicionalno dočekati pravoslavnu Novu godinu uz Pinkove i Zvezde Granda. Program će početi u 21 sat nastupom lokalnih folklornih ansambala, a nastaviće se nastupom… »

Perišić: Očekujemo 40.000 ljudi na Cecinom koncertu

Južne vesti 11.01.2016
Doček srpske Nove godine platiće Republika, a iz gradskog budžeta Niša neće biti potrošen "nijedan dinar" za doček srpske Nove godine, tvrdi gradonačelnik. Zbog uštede će obezbeđenje biti - komunalna policija. Ni samo dva dana pred doček i… »

Centar Leskovca bez grejanja

Južne vesti 11.01.2016
Radnici gradske „Toplane“ od sinoć pokušavaju da poprave curenje vode na starom sistemu kod Tehnološkog fakulteta, zbog čega je isključeno grejanje u centralnom gradskom jezgru, a do večeras bi, kako kažu, radijatori trebalo da budu topli… »

Nema više "levka" policije u Nišu

Južne vesti 11.01.2016
Nakon što je godinu i po dana putem “levka” povremeno zaustavljala vozače i merila nivo alkohola, niška policija odlučila je da ukine ovaj metod kontrolisanja saobraćaja i pojača redovne kontrole. Iz niške policije kažu da će saobraćajci… »

“Poklon” iz Vlade ide niškim javnim preduzećima

Južne vesti 11.01.2016
80 miliona dinara koje je Vlada Srbije uplatila na račun Grada Niša biće podeljeno javnim preduzećima “Gorica” i “Mediana”. Poslednjeg dana 2015. godine iz Vlade Srbije stigao je novogodišnji poklon na račune čak 49 gradova i opština u… »

Ceca ipak peva za doček u Nišu

Južne vesti 11.01.2016
Neizvesnosti oko nastupa popularne folk zvezde na dočeku srpske Nove godine u Nišu navodno više nema. Na sajtu Grada objavljeno da će koncerta biti, a "Pink" će sve uživo prenositi. Iako tokom čitavog popodneva i večeri, dok su društvene mreže… »

Za gradonačelnika Niša izveštaj DRI nije negativan

Južne vesti 11.01.2016
Iako su državni revizori utvrdili da je tokom 2014. godine nenamenski potrošeno oko 1,6 milijardi iz budžeta Niša, gradonačelnik Zoran Perišić kaže da “izveštaj nije negativan, jer nosi u sebi pozitivnu ocenu”. Gradonačelnik Niša kaže da… »

DRI: Ogromne nepravilnosti u trošenju budžeta Niša

Južne vesti 11.01.2016
Protivzakonita uvećanja plata, ugovori bez preciznih vrednosti, neraspisivanje javnih nabavki i nenamensko trošenje oko 1,6 milijardi dinara su “nepravilnosti” koje je Državna revizorska institucija utvrdila kontrolišući budžet Niša za 2014… »