Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Dinar Oslabio: Evro danas 122,0 dinara

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 122,0122 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS je u petak prodala na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra, kako bi sprečila… »

Papirologija Odlazi U Istoriju: Od danas moguća elektronska prijava poreza

Kurir 11.01.2016
Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave… »

Solidarni Porez: Oštećeni od danas podnose zahtev za povraćaj novca

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Svi građani u Srbiji koji su oštećeni po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate, moći će od danas da podnesu zahtev za povraćaj novca, saopštila je Poreska uprava. Zahtevi se podnose filijalama Poreske… »

SET NOVIH ZAKONA: Od 1. januara niži porez poslodavcu koji zapošljava

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Set novih finansijskih zakona u Srbiji, čiji je cilj jačanje efikasnosti sprovođenja fiskalne konsolidacije, borba protiv sive ekonomije, nastavak finansijske discipline i ekonomski opravak zemlje, stupio je na snagu 1. januara ove godine… »

Protest Akcionara BIP-A: Ministarstvo odgovara - pitajte bivše šefove

Kurir 11.01.2016
Akcionari i nekadašnji radnici BIP-a, okupljeni pred kapijama tog preduzeća kod Mostarske petlje, zatražili su i smenu ministra privrede Željka Sertića, direktorke Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i stečajnog upravnika BIP-a. BEOGRAD -… »

Nikolić: Srbija je odlična destinacija za kineske investicije

Kurir 11.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas na sastanku sa delegacijom kineske investicione grupe „Hong Kong vsa internešnal investment" da je Srbija odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i… »

Verbić: Zakon o platama neophodan

Kurir 11.01.2016
Zakon o platama je neophodan i potrebno ga je doneti, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić. ''Moramo da donesemo zakon o platama i ukoliko varijanta zakona koju imamo sada nije dovoljno dobra moramo da je… »

Švajcarski Guverner: Franak će biti stabilan ili će slabiti

Kurir 11.01.2016
Švajcarski franak ove godine će verovatno biti stabilan ili će slabiti, prognozirao je guverner Švajcarske narodne banke (SNB) Tomas Jordan. Pre skoro godinu dana SNB je šokirala finansijska tržišta ukidanjem minimalnog kursa franka prema evru od… »

Rusija Stopira Energetske Aranžmane: Turski tok mrtav, Srbija među najvećim gubitnicima

Kurir 11.01.2016
Rušenjem ruskog vojnog aviona srušene su sve nade da bi takozvani Turski tok mogao da bude zamena za Južni tok, te da bi se na taj način mogle podmiriti potrebe Evrope za plavim energentom. Beograd - Zahlađenje odnosa između Moskve i Ankare, nakon… »

Za povezivanje staža prijavilo se oko 7.500 radnika

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se za povezivanje staža prijavio nešto više od 7.500 radnika preduzeća u restrukturiranja. Radnicima preduzeća u restrukturiranju, koji su… »