Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Prolećni dani, evo i dokle...

Mondo 11.01.2016
Posle hladnog, stigao topli talas u Srbiju. Sneg i zahlađenje za vikend. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Prema prognozama meteorologa, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog… »

Tragedija u Preševu - preminulo dete iz Sirije

Mondo 11.01.2016
U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Foto: Tanjug, Dimitrije Nikolić Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, potvrđeno je RTS-u u Prihvatnom centru u Preševu, a… »

Vulin: Porodilje će dobiti više para

Mondo 11.01.2016
Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih povećati, tvrdi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Vulin kaže i da će zakon eliminisati zloupotrebe i po prvi… »

Studenti s dečjim paketićima zadržani na prelazu

Mondo 11.01.2016
Kosovska carina zaustavila je jutros na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje poklon paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je Tanjugu član Studen. Foto… »

U Svrljigu voda nije za piće

Mondo 11.01.2016
Zbog zamućenja u svrljiškom vodovodu, izazvanog naglim otapanjem snega, voda u Svrljigu nije za piće već samo za tehničku upotrebu, saopštilo je danas Javno-komunalno stambeno preduzeće Svrljig. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Meštani… »

Stižu nam Putinove rakete kao odgovor Hrvatima!?

Mondo 11.01.2016
Poseta potpredsednika Vlade Rusije i čoveka od najvišeg poverenja Vladimira Putina Dimitrija Rogozina sa saradnicima u Vojsci Srbije iskorišćena je da bi se razgovaralo, između ostalog, i o kupovini oružja, piše današnja štampa. Prema navodima… »

Proslava pravoslavne Nove godine na Trgu bajki

Mondo 11.01.2016
Proslava pravoslavne Nove godine u Beogradu biće organizovana u sredu, 13. januara, na Trgu bajki, a celodnevni program biće posvećen mališanima. Za starije - ponavlja se svetlosni spektakl "Kulturizacija". Foto: beograd.rs U saopštenju Gradske… »

Kurd joj oteo decu, sud vratio, ali samo na papiru

Mondo 11.01.2016
Beograđanki Slavici Burmazović (38) bivši muž, Kurd, oteo troje male dece i odveo ih u Tursku. Na srpskom sudu joj potvrđeno starateljstvo ali deca su i dalje silom odvojena od majke. Foto: Screenshot Od avgusta prošle godine Slavica malo šta zna… »

Raketni sistem S-300: "Bensedin" za Hrvate (VIDEO)

Mondo 11.01.2016
Ruski raketni sistem S-300, o kojem su danas razgovarali predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin, potpuno bi zaštitio srpsko nebo i u začetku poništio i pomisao o napadu na Srbiju. Foto: screenshot/youtube… »

Info linija - odgovori za sve u vezi sa inkluzijom

Mondo 11.01.2016
Roditelji dece sa posebnim potrebama, koja su uključena u inkluzivno obrazovanje, više ne moraju da budu će pasivni slušaoci "rešenja", već aktivno mogu da se preko nove Info linije uključe u rešavanje pitanja obrazovanje svoje dece. Foto: Mondo/… »