Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 11.01.2016

Uhapšene tri osobe zbog zastave IS u Velikoj Kladuši

N1 Info 11.01.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su u uhapsili tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog… »

Grupa izbeglica iskočila iz voza ka Slavonskom Brodu

N1 Info 11.01.2016
Oko dvadeset izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom Brodu, ali su brzom intervencijom policije uhvaćeni. Oko 8.30 sati, nakon dojave da je iz voza u Slavonskom Brodu, na železničkoj stanici, iskočilo više osoba, a… »

Dodik: Nema kompromisa između dva politička bloka u RS

N1 Info 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je iluzorno očekivati da se ostvari jedinstvo dva postojeća politička bloka u RS i da više nema mogućnosti za bilo kakve njihove razgovore. "Politički konflikt će se veoma žestoko nastaviti… »

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za ratni zločin

N1 Info 11.01.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske hale… »

Petrov: Imena novih hrvatskih ministara za dva do tri dana

N1 Info 11.01.2016
Lider Mosta Božo Petrov veruje da će u naredna dva do tri dana biti poznata imena budućih ministara hrvatske vlade. Petrov je, posle razgovora sa predsednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislavom Karamarkom, rekao da će od danas i kandidati… »

U kamionu pronađeno 20 izbeglica

N1 Info 11.01.2016
U kamionu skopskih registarskih tablica, na parkingu na benzinskoj stanici u blizini mesta Smokvica, pronađeno je 20 ilegalnih migranata, saopštio je makedonski MUP. Prema saopštenju MUP, juče je prilikom redovne rutinske kontrole u teretnom vozilu sa… »

Skupština Crne Gore 25. januara raspravlja o poverenju vladi

N1 Info 11.01.2016
Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjašnjavati o poverenju vladi, zakazana je za 25. januar. Kako podseća Radiotelevizija Crne Gore, vlada je krajem decembra prihvatila inicijativu premijera Mila đukanovica da se u… »