Izvor: Newsweek/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest Novinari ne kleče održan u 12 gradova: Gašić je i dalje ministar, to vređa profesiju (FOTO)

Newsweek 11.01.2016
Poverenik Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) za Šabac Dragan Eraković rekao je da je Gašićev ostanak na mestu ministra nije samo uvreda za novinare i za profesiju, već i za sve gradjane Srbije. Protest " Novinari ne kleče /predsedniče vlade, ko… »

Dačić: Skrnavljenje naše crkve dokaz da Priština ne može u Unesko

Newsweek 11.01.2016
Albanci na Kosovu ne samo da nisu u stanju da zaštite srpsko kulturno i versko nasleđe, već ga sistematski uništavaju bez ikakvih sankcija za počinioce, naveo je ministar spoljnih poslova. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da… »

Poginuo radnik u Kolubari od posledica strujnog udara

Newsweek 11.01.2016
Tridesetogodišnji radnik poginuo je jutros na kopovima u rudniku Kolubara, kada ga prilikom izvođenja radova na visokonaponskom kablu došlo do strujnog udara. Tridesetogodišnji radnik u rudniku Kolubara, kada ga prilikom izvođenja radova na… »

Rogozin: Razmotrićemo apel Srbije da joj se isporuči naoružanje

Newsweek 11.01.2016
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin rekao premijeru Srbije da "građani Srbije ne bi gledali srušenu zgradu Generalštaba" da je Srbija svojevremeno imala PVO sistem S 300. Rusija će razmotriti apel Srbije da joj isporuči naoružanje i učiniće… »

Telo vozača izvučeno iz Save: Direktan sudar kamiona na Ostružničkom mostu

Newsweek 11.01.2016
Od siline udarca, kabina jednog kamiona se otkačila i upala u Savu, telo mrtvog vozača izvučeno posle dva sata potrage specijalnih ronilačkih timova žandarmerije. Dva kamiona direktno su se sudarila danas oko 10.30 sati na Ostružničkom mostu, pri… »

Beba (2) iz Sirije preminula u Preševu

Newsweek 11.01.2016
Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, a preminuo je jutros oko četiri sata. U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov… »

Obradović: NUNS danas podnosi prijavu protiv ministra Stefanovića

Newsweek 11.01.2016
Prvi čovek MUP je u petak, gostujući na RTS izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju novinarke koja je radila još u vreme Miloševića. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović… »

Stravična noć u Vršcu: Tinejdžer nožem preklao dečaka (15), drugog izbo

Newsweek 11.01.2016
P. N. (17) izvadio je nož i dečaka sa inicjalima V. S. (15) na smrt preklao, a drugo mladića M. V. izbo. U noći između nedelje i ponedeljka, sat vremema posle ponoći u Ulici Dimitrija Tucovića dogodilo se ubistvo i pokušaj ubistva između… »

Devet povređenih u sudaru autobusa, taksija i automobila

Newsweek 11.01.2016
U sudaru gradskog autobusa, putničkog automobila i taksi vozila u Nemanjinoj ulici u Beogradu danas pre podne povredjeno je devet osoba. U sudaru gradskog autobusa, putničkog automobila i taksi vozila u Nemanjinoj ulici u Beogradu danas pre podne… »

Kako je oteta mala Maša: Očevici svedočili protiv francuskih državljana

Newsweek 11.01.2016
Na suđenju protiv troje francuskih državljana optuženih za otmicu dvogodišnje Maše, danas su svedočili saobraćajni policajac i očevici ovog događaja. Očevici otmice male Maše u martu prošle godine u Beogradu i saobraćajni policijac svedočili… »