Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest "Novinari na kleče" održan širom Srbije

Novi magazin 11.01.2016
Protest "Novinari ne kleče" na kom su novinari zahtevali od premijera da smeni ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog sesističke izjave upućene novinarki B92, odžan je večras u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Čačku, Novom Pazaru, Šapcu… »

Sutra sunčano, najviša dnevna do 14 stepeni

Novi magazin 11.01.2016
U Srbiji će sutra, prema prognozi vremena, u severnim i centralnim delovima ujutro biti oblačno s kišom, tokom dana pretežno suncano sa najvišom dnevnom temperatutom do 14 stepeni. Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će na… »

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Novi magazin 11.01.2016
U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, potvrđeno je RTS-u u Prihvatnom centru u Preševu, a preminuo je jutros oko četiri sata… »

Vulin: Zakon neće umanjiti već povećati davanja porodiljama

Novi magazin 11.01.2016
Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih povećati, eliminisaće zloupotrebe i po prvi put uvesti dve kategorije žena koje nikad do sad nisu imale prava na naknadu, izjavio je danas ministar za… »

Obradović: NUNS podnosi prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova

Novi magazin 11.01.2016
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je danas da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene… »

Radić: Priče o naoružavanju VS samo obmanjivanje javnosti

Novi magazin 11.01.2016
Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. "Nije moguće… »

RTS: Firma Sky music kontroliše video displej u Areni

Novi magazin 11.01.2016
Radiotelevizija Srbije saopštila je danas, povodom sporne fotografije sa navodnom reklamom SNS, da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music". RTS je, reagujući na izjavu… »

Stiven Sigal dobio državljanstvo Srbije

Novi magazin 10.01.2016
Američki glumac i muzičar Stiven Sigal dobio je državljanstvo Srbije. "Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih… »

Vesić: Inspekcija će utvrditi razlog pojave velike količine amonijaka u vodi

Novi magazin 11.01.2016
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić obišli su dana fabriku za preradu vode Zabrežje u Obrenovcu, povodom pronađene visoke koncentracije amonijaka u slivu reke Kolubare, i najavili da će inspekcija… »