Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Evro danas 122,0122 dinara

Novi magazin 11.01.2016
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 122,0122 dinara za jedan evro. Kako je objavila Narodna banka Srbije, evro košta 12 para više nego u petak kada je kurs bio 121,8943 dinara. Dinar je za 0,3 odsto slabiji nego na… »

Od danas paralelno uz papirnu - elektronska prijava poreza

Novi magazin 11.01.2016
Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka Poreske uprave… »

Od danas podnošenje zahteva za povraćaj novca zbog solidarnog poreza

Novi magazin 11.01.2016
Svi građani u Srbiji koji su oštećeni po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate, moći će od danas da podnesu zahtev za povraćaj novca, saopštila je Poreska uprava. Zahtevi se podnose filijalama Poreske uprave u mestu… »

Sertić: Državni podsticaji se ne ukidaju gašenjem SIEPA

Novi magazin 11.01.2016
Državni podsticaji se ne ukidaju gašenjem Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), već se uvode jasna pravila za dodelu državnih para, izjavio je ministar privrede Željko Sertić za današnji Blic. "Tako će više para dobiti… »

Od 2016. u primeni novi finansijski propisi

Novi magazin 11.01.2016
Ministarstvo finansija Srbije danas je podsetilo da su od januara 2016. u primeni novi finansijski zakoni čiji je cilj jačanje efikasnosti sprovođenja fiskalne konsolidacije, borba protiv sive ekonomije, nastavak finansijske discipline i ekonomski… »

Porošenko: Ukrajina može bez ruskog gasa

Novi magazin 11.01.2016
Ukrajina može bez ruskog gasa, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko. "Rusija nam je objavila trgovinski rat, ali mi možemo bez ruskog gasa. Naši prerađivači se mogu okrenuti novim tržištima", izjavio je Porošenko, a prenosi… »

Nikolić: Zašto Hrvati nabavljaju rakete kada neće biti rata u regionu

Novi magazin 11.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog sukoba u… »

Ministarstvo privrede: Za stanje u BIP-u odgovorno bivše rukovodstvo

Novi magazin 11.01.2016
Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je za stanje u Beogradskoj industriji piva (BIP) krivo bivše rukovodstvo i da je to preduzeće u nadležnosti sudova, jer je u predstečajnom postupku. U saopštenju, povodom potesta malih akcionara BIP-a… »

Ministarka poljoprirede sa ruskom delegacijom

Novi magazin 11.01.2016
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da tržište Rusije računa na poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Srbije, koji su prepoznatljivi po kvalitetu i podneblju sa koga dolaze. Ona… »

EU: Belgija da vrati 760 miliona evra od dodeljivanja nezakonitih poreskih olakšica

Novi magazin 11.01.2016
Evropska unija naložila je danas Belgiji da vrati oko 760 miliona evra nelegalnih poreskih olakšica koje je dodeljivala multinacionalnim kompanijama. EU navodi da je 35 multinacionalnih kompanija u Belgiji ostvarilo nezakonite poreske olakšice… »