Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 11.01.2016

LSV predao zahtev za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetu (FOTO)

Novi magazin 11.01.2016
Nekoliko stotina pristalica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) održalo je danas protestnu šetnju od Trga Nikole Pašića do Ustavnog suda u Beogradu gde su predali inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu… »

Stefanović: Dao sam izjavu u vezi krivične prijave

Novi magazin 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je nadležnim organima dao izjavu povodom krivične prijave koja je protiv njega podignuta zbog navodnog policijskog praćenja novinarke jednog lista, ocenivši da se sve u vezi tog… »

Dačić: Skrnavljenje hrama u Prištini dokaz da Kosovo ne treba da udje u Unesku

Novi magazin 11.01.2016
Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini uz prisustvo kosovske policije pokazatelj da Kosovo ne treba da postane član Uneska. "Albanci na Kosovu ne samo da nisu… »

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

Novi magazin 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji… »

Vlada Kosova: Rasformirana Civilna zaštita

Novi magazin 11.01.2016
Vlada Kosova saopštila je danas da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas je… »

Vučić: Voleo bih da izbegnem vanredne izbore

Novi magazin 11.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne miriše na… »

Dodik: Odluka o referendumu biće objavljena kada dođe vreme

Novi magazin 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke Narodne skupštine o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH u "Službenom glasniku Republike Srpske" i da će ona biti… »

Kremenjak: Tanjug trebalo da prestane da radi 31. oktobra

Novi magazin 11.01.2016
Državna novinska agencija Tanjug trebalo je da prestane da radi 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak. On je objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine o prestanku… »

Vučić s Rogozinom o posredovanju u izvozu Fijata u Kazahstan

Novi magazin 11.01.2016
Peremijer Aleksandar Vučic rekao je danas da bi već nakon 15. januara moglo doći do dogovora o izvozu određene količine Fijatovih vozila u Kazahstan. On je, na pres konferencije koju je držao zajedno sa zamenikom premijera Ruske Federacije Dmitrijem… »

Rajner: Skupština 20, a vlada možda 22. januara

Novi magazin 11.01.2016
Hrvatska bi mogla dobiti vladu 22. januara, najavio je predsednik parlamenta Željko Rajner, navodeći da će prva sednica Sabora biti održana dva dana ranije, 20. januara. "Na sednici će biti usuglašavanje saborskih odbora, vlada će isto biti tema… »