Izvor: Politika arhiva vesti 11.01.2016

Protest novinara ispred Vlade Srbije

Politika 11.01.2016
U Beogradu se ispred Vlade Srbije okupilo oko 300 ljudi na protestu „Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane” i zatražilo smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki B92. Na ulaz u… »

Čanak traži pravdu za Vojvodinu

Politika 11.01.2016
Obraćanje lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine ispred Ustavnog suda tumači se i kao početak „prelivanja” pokrajinske izborne kampanje na Beograd. Ovo je kampanja koja traje 25 godina i kojom se traži pravda za Vojvodinu, rekao je Nenad Čanak… »

Telo vozača kamiona izvučeno iz Save

Politika 11.01.2016
Telo vozača Gorana B. (40) koji je posle saobraćajne nesreće na Ostružničkom mostu iz kabine kamiona pao u Savu, pronađeno je u reci oko 14 časova. Telo su iz vode izvukli ronioci koji su više od tri sata pretraživali deo reke u koji je pala… »

Putin: Pravo na samoopredeljenje Krimu, kao i Kosovu

Politika 11.01.2016
MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin uporedio je situaciju na Krimu sa Kosovom i upitao, ako narod na Kosovu ima pravo na samoopredeljenje, zašto onda to isto pravo ne važi i za Krim. U intervjuu nemačkom časopisu Bild,kako prenosi Beta… »

Hronika najavljenog praćenja

Politika 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije odazvao se pozivu nadležnih organa i dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koja je protiv njega podneta, piše u izjavi Nebojše Stefanovića koja je prosleđena medijima. Javnost je i posle ovog saopštenja ostala… »

Preminuo Dejvid Bouvi

Politika 11.01.2016
Dejvid Kameron: Bouvijeva smrt je veliki gubitak.- Bili Ajdol kaže da ga je vest skoro rasplakala. LONDON – Legendarni britanski pevač Dejvid Bouvi preminuo je danas u 70. godini nakon 18-mesečne borbe sa rakom, objavio je njegov portparol. … »

Ruski avioni uništili 1.097 terorističkih ciljeva u Siriji

Politika 11.01.2016
MOSKVA – Ruska avijacija je od početka godine sprovela 311 vazdušnih napada tokom kojih je pogodila 1.097 terorističkih ciljeva u Siriji, izjavio je danas načelnik glavne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj. On je istakao da je… »

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Politika 11.01.2016
PREŠEVO – U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima, potvrđeno je Tanjugu u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije. Dečak je sahranjen u Preševu po svim islamskim kanonima, a izvesno je da je… »

Dačić: Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

Politika 11.01.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu kada se… »

Fudbaleri Zvezde počeli pripreme

Politika 11.01.2016
Trener Miodrag Božović kaže da je za ekipu „jedan vid pojačanja što su zadržali sve igrače”. – Generalni direktor Zvezdan Terzić potvrdio da su u toku pregovori sa dva inostrana fudbalera. Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za drugi… »