Izvor: Pravda arhiva vesti 11.01.2016

Težak Sudar Teretnih Vozila: Vozač završio u Savi, u toku akcija spasavanja (VIDEO)

Pravda 11.01.2016
Na Ostružničkom mostu u smeru ka Šidu danas je dogodio se direktan sudar kamiona, a jedan od vozača je od siline sudara završio je u reci. U toku je akcija spasavanja vozača. Dva teretna vozila direktno su se sudarila oko 10:30 na Ostružničkom… »

Putin: Građani Krima su se izjasnili, a na Kosovu nisu čak ni imali referendum

Pravda 11.01.2016
SOČI – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su za njega ljudi važniji od granica i državnih teritorija i ponovio da je Rusija poštovala međunarodno pravo u slučaju prisajedinjenja Krima. „Mi nismo vodili rat, nismo pucali… »

Sonja Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – „Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, Vučić je uspeo da prisili Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, da raspiše referendum“, ocenjuje Sonja… »

TOTALNA OFANZIVA: Zanemećete kad vidite koliko je gradova oslobođeno u Siriji od decembra

Pravda 11.01.2016
DAMASK – Ruska avijacija je od početka godine sprovela 311 vazdušnih napada pogodivši 1.097 ciljeva terorista u Siriji, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.… »

Ivica Dačić: Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu… »

NIKOLIĆ ROGOZINU: Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, u regionu neće biti oružanog sukoba

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske federacije Dmitrijem Rogozinom da Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, iako sa pravom može mnogo toga od nje da očekuje, kao što takođe… »

UDAR PO DžEPU: Uništen „trezor“ ID, a u njemu…

Pravda 11.01.2016
BAGDAD – Međunarodna koalicija koju predvode SAD uništila je na severu Iraka „trezor“ Islamske države, u kome je ta ekstremistička organizacija držala gotovinu. Dve bombe od po 900 kilograma pogodile su skladište u Mosulu gde je ID držala… »

OPLjAČKANA SRPSKA CRKVA NA KIM: Polomili prozor, ušli i odneli pare!

Pravda 11.01.2016
GRAČANICA – Nepoznati počinioci obili su crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu. Član crkvenog odbora Nenad Krstić je danas oko 13 časova primetio da je prozor crkve Sv. Dimitrija polomljen… »

Dodik: Nema kompromisa između dva politička bloka u RS

Pravda 11.01.2016
BANjALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je iluzorno očekivati da se ostvari jedinstvo dva postojeća politička bloka u RS i da više nema mogućnosti za bilo kakve njihove razgovore. „Politički konflikt će se veoma… »

22 MILIONA ŠTETE: Optužnica protiv bivšeg predsednik Privredne komore Beograda

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Privredne komore Beograda Milana Jankovića zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio tu komoru, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu. Optuženi pored… »