Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 11.01.2016

Sonja Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – „Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, Vučić je uspeo da prisili Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, da raspiše referendum“, ocenjuje Sonja… »

Ivica Dačić: Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu… »

NIKOLIĆ ROGOZINU: Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, u regionu neće biti oružanog sukoba

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske federacije Dmitrijem Rogozinom da Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, iako sa pravom može mnogo toga od nje da očekuje, kao što takođe… »

VUČIĆ: Srbija radi na jačanju svojih vojnih kapaciteta, a neznalice neka ćute

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi već nakon 15. januara moglo doći do dogovora o izvozu određene količine fijatovih vozila u Kazahstan. On je na pres konferenciji koju je držao zajedno sa zamenikom premijera Ruske federacije… »

Crnobrnja: Poglavlje 35 najveći izazov

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Predsednik Evropskog pokreta Mihailo Crnobrnja rekao je da je poglavlje 35 u pregovorima sa EU najteže za realizaciju. Crnornja je naveo da je mali broj zemalja imao to poglavlje na način na koji ga Srbija ima. Ističe da će biti izazov i… »

VRHUNAC ŠIPTARSKOG BEZOBRAZLUKA: U Prištini urinirali po hramu Hrista Spasa (VIDEO)

Pravda 11.01.2016
Zamenik tzv. kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini. On je naveo da je to počinila grupa demonstranata koji su došli na protest u tom gradu i ocenio neophodnim što skorije podizanje… »

ROGOZIN POSETIO ŠEŠELjA: Pogledajte šta je Vojvoda poklonio ruskom vicepremijeru! (FOTO)

Pravda 11.01.2016
BEOGRAD – Nakon sastanaka sa čelnicima Republike Srbije – predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem, potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Olegovič Rogozin održao je sastanak sa predsednikom Srpske… »

TADIĆ: Bolje je bilo kad sam ja vladao

Pravda 11.01.2016
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da su u Srbiji degradirani demokratski standardi i da je slobodan demokratski prostor od 2012. godine „dramatično smanjen“, što sužavanjem medijskih sloboda, što smanjivanjem… »