Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 11.01.2016

Putin: Građani Krima su se izjasnili, a na Kosovu nisu čak ni imali referendum

Pravda 11.01.2016
SOČI – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su za njega ljudi važniji od granica i državnih teritorija i ponovio da je Rusija poštovala međunarodno pravo u slučaju prisajedinjenja Krima. „Mi nismo vodili rat, nismo pucali… »

TOTALNA OFANZIVA: Zanemećete kad vidite koliko je gradova oslobođeno u Siriji od decembra

Pravda 11.01.2016
DAMASK – Ruska avijacija je od početka godine sprovela 311 vazdušnih napada pogodivši 1.097 ciljeva terorista u Siriji, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.… »

UDAR PO DžEPU: Uništen „trezor“ ID, a u njemu…

Pravda 11.01.2016
BAGDAD – Međunarodna koalicija koju predvode SAD uništila je na severu Iraka „trezor“ Islamske države, u kome je ta ekstremistička organizacija držala gotovinu. Dve bombe od po 900 kilograma pogodile su skladište u Mosulu gde je ID držala… »

NEPOŠTOVANjE DRUGIH PUTNIKA: Moskovska policija juri „golaće“ iz metroa

Pravda 11.01.2016
MOSKVA – Policija traga za putnicima koji se u donjem vešu voze moskovskim metroom kao deo performansa „Vožnja metroom bez pantalona“. Radi se o akciji koja se sprovodi širom sveta, prenosi Tass. Adminstracija moskovskog metropolitena izdala… »

Nemački Ministar Upozorava: Svejedno je šta mi zaključimo, izbeglice tek kreću prema Evropi!

Pravda 11.01.2016
BERLIN – Ako je tačno ono što tvrdi nemački ministar za razvoj Gerd Miler, onda su pred kancelarkom Angelom Merkel veliki izazovi. On pretpostavlja da talas izbeglica nije presušio. Naprotiv. Nemački ministar za razvoj Gerd Miler veruje da se… »

Milijarder Juri Ka Beloj Kući: Tramp će postati predsednik SAD?

Pravda 11.01.2016
VAŠINGTON – Da su američki predsednički izbori održani juče, kontroverzni milijarder Donald Tramp pobedio bi nekadašnju prvu damu Hilari Rodam Klinton sa 47 odsto glasova prema 44 odsto, pokazalo je istraživanje televizije Foks njuz. To je… »

U Siriji ubijen još jedan glavešina terorističke formacije Ahrar aš-Šam

Pravda 11.01.2016
U Siriji je ubijen još jedan od glavešina terorističke formacije Ahrar aš-Šam, poznat pod pseudonimom – Abu Ablin. Kako javljaju sirijski mediji, njegov automobil su izrešetali šrapneli bombe koja je bila postavljena pored puta kojim je… »

IZNENAĐENjE: Blumberg se kandiduje za predsednika Amerike

Pravda 11.01.2016
Američka predsednička trka je pred velikom „krivinom“ iza koje su moguća razna iznenađenja. Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg – milijarder i osnivač agencije Blumberg (Bloomberg) – izjavio je da je moguće da se kao nezavisni… »

Asadova armija napada oba glavna uporišta terorista kod Damaska – Daraju i istočnu Gutu

Pravda 11.01.2016
Sirijska regularna armija nastavlja ofanzivu na Istočnu Gutu, najveće uporište terorista i pobunjenika u blizini Damaska. Uspela je da preuzme kontrolu nad delom periferije, a napreduje prema satelitskom naselju Huš-Harabi. Istovremeno napada i… »

BOLESNO: Ukrajinci ismevali smrt ruskog pilota (VIDEO)

Pravda 11.01.2016
U Ukrajini, u jednom od restorana u prestonici, na Božić je učinjen zastrašujući svojim cinizmom i mržnjom postupak. Novogodišnja žurka je održana u Kijevu, pod nazivom Nož u leđa. Ukrajinske „patriote“ rusofobi su odlučili da odigraju… »