Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Radio Beograd nastavlja prenose iz Metropolitena

RTS 11.01.2016
Na talasima Radio Beograda 2 i Trećeg programa biće nastavljeni direktni radijski prenosi iz Metropoliten opere u Njujorku. Na programu će biti opera "Lovci na bisere" Žorža Bizea u režiji Penija Vulkoka, delo koje nije izvedeno na sceni Met opere… »

Homoseksualna scena prisutna u ID

RTS 11.01.2016
Iako teroristička organizacija Islamska država oštro postupa prema homoseksualcima, oni su, navodno, itekako prisutni i to u samom vrhu ove terorističke grupe, tvrdi bečki dnevnik „Esterajh“. U najmanje 25 slučaja su kamenovani homoseksualci… »

"Zaslužni građanin" podelio Piroćance

RTS 11.01.2016
Dimitriju Mladenoviću, predratnom industrijalcu i osnivaču fabrike "Tigar", ali i članu profašističke Jugoslovenske radikalne zajednice kojeg su Nemci u aprilu 1941. godine postavili za predsednika Opštine, posthumno je dodeljeno priznanje… »

Tezge pune, džepovi prazni

RTS 11.01.2016
Za praznike i slave obično trošimo više nego što imamo. Najviše novca potroši se na hranu i poklone, od čega se, tvrde Šapčani, kućni budžet oporavlja i po nekoliko meseci. Tezge pune, a džepovi prazni. Promet posle praznika, tvrde prodavci… »

Grujić: Insistirao sam da ostanem u Zvezdi do kraja sezone

RTS 11.01.2016
Novi fudbaler Liverpula Marko Grujić rekao je da je insistirao da ostane na pozajmici u Crvenoj zvezdi do kraja sezone, pošto iz beogradskog kluba želi da ode kao šampion Srbije. "Osećam se ponosno što je Zvezda kao nekada počela da izbacuje… »

Hrvatski mediji: Najteži poraz u istoriji

RTS 11.01.2016
Hrvatski mediji su ocenili da je vaterpolo reprezentacija Srbije na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu nanela Hrvatskoj najteži poraz u istoriji tog takmičenja. Ubedljivu pobedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteži poraz… »

Elneni do kraja potpisuje za Arsenal

RTS 11.01.2016
Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će fudbaler Bazela Mohamed Elneni do kraja nedelje dobiti britansku radnu dozvolu i potpisati ugovor sa londonskim klubom. Arsenal i Bazel ranije su dogovorili transfer egipatskog igrača sredine terena u… »

Apeli prištinskog paroha da se poprave vrata crkve

RTS 11.01.2016
Vladika raško-prizrenski Teodosije najoštrije je osudio najnoviji slučaj skrnavljenja još nezavršenog hrama Hrista Spasa u centru Prištine. Učesnici protesta albanske opozicije su u subotu tokom okupljanja kod narodne biblioteke koristili crkvu kao… »

Na „Kustendorfu“ Odijar, Garone, Žangke…

RTS 11.01.2016
Deveti međunarodni filmski i muzički festival „Kustenodorf“, koji će biti održan od 22. do 27. januara na Mokroj Gori, uz 17 filmova mladih autora, filmova Žaka Odijara, Matea Garone, Đija Žangkea, donosi i novi program „Dekolonizovanje… »

Verbić: Nadam se da nam sledi reforma svih predmeta

RTS 11.01.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da se nada da nam sledi reforma svih predmeta, tako što će se mnogo više obratiti pažnja na to šta su ciljevi obrazovanja i željeni ishodi pojedinačnih predmeta. Verbić je… »