Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Sanader ponovo tvrdi da je žrtva političkog progona

RTS 11.01.2016
Bivši hrvatski premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader odbacio je optužbe za finansijske malverzacije u slučaju "Planinska" i ponovio da je žrtva političkog progona. Sanader je istakao da su dve presude zagrebačkog… »

Trilateralni sastanak o Siriji 13. januara

RTS 11.01.2016
Ruska misija pri UN u Ženevi potvrdila je da će se 13. januara u tom gradu održati trilateralni sastanak Rusije, SAD i UN o rešenju za Siriju. Rusiju će predstavljati zamenik ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov, SAD pomoćnica državnog… »

Za izručenje "El Čapa" biće potrebno najmanje godinu dana

RTS 11.01.2016
Meksičke vlasti saopštile su da će procedura izručivanja SAD narko-bosa Hoakina Gusmana, poznatijeg kao "El Čapo", trajati najmanje godinu dana. Trajanje procesa izručenja zavisiće od toga koliko se Gusmanovi branioci budu žalili u svakoj fazi… »

Jordan, više od 16.000 izbeglica iz Sirije blokirano na granici

RTS 11.01.2016
Više od 16.000 izbeglica iz Sirije blokirano je u impovizovanom izbegličkom kampu na granici sa Jordanom, sopštile su jordanske vlasti. Jordanski zvaničnici navode da je ove nedelje povećan priliv broja izbeglica na njihovoj granici sa 12.000, koliko… »

Turska, TV emisija pod istragom zbog "terorističke propagande"

RTS 11.01.2016
Turski tužioci pokrenuli su istragu protiv popularne TV emisije zbog širenja kurdske propagande, pošto je sagovornik u televizijskom emisiji kritikovao vojne operacije protiv kurdskih pobunjenika. Novinska agencija Anadolija navodi da tužioci… »

Državljanin SAD pritvoren u Sevrnoj Koreji zbog špijunaže

RTS 11.01.2016
Vlasti Severne Koreje pritvorile su američkog državljanina, osumnjičenog za špijunažu, javio Si-En-En. Si-En-En je naveo da je u pitanju američki državljanin Kim Dong-Čul, koga vlada u Pjongjangu drži u pritvoru pod optužbom da se bavio… »

Crna Gora, o poverenju vladi 25. januara

RTS 11.01.2016
Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjašnjavati o poverenju vladi, zakazana je za 25. januar. Vlada je krajem decembra prihvatila inicijativu premijera Mila Đukanovića da se u parlamentu odluči o poverenju izvršnoj… »

Lejdi Gaga izdaje novi album

RTS 11.01.2016
Nakon što je osvojila svoj prvi Zlatni globus, pevačica Lejdi Gaga potvrdila je novinarima da će ove godine izdati svoj dugoočekivani novi album. Predstojeći album biće prvi posle njene saradnje sa Tonijem Benetom. „Znate, objaviću album ove… »

Makedonija, smiruje se talas izbeglica

RTS 11.01.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije izdalo je u protekla 24 sata potvrde za 830 migranata, što je daleko manje u odnosu na poslednjih nekoliko meseci tokom kojih je prosečno dnevno ulazilo oko 1500 migranata, objavio je makedonski Telegraf. Od… »

Ankara nudi radne dozvole izbeglicama

RTS 11.01.2016
Turska planira da ponudi sirijskim izbeglicama radne dozvole čime bi ih ohrabrila da ostanu, a samim tim i smanjila njihov odlazak ka EU, izjavio je ministar za evropske poslove Turske Volkan Bozkir. "Pokušavamo da smanjimo pritisak na nelegalne… »