Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 11.01.2016

Velika Kladuša, uhapšeni sa zastavom ID

RTS 11.01.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog… »

Slavonski brod, grupa izbeglica iskočila iz voza

RTS 11.01.2016
Oko dvadeset izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom Brodu, ali su brzom intervencijom policije uhvaćeni i usmereni u tranzitni centar. Incident u kome je 20 izbeglica iskočilo iz voza, dogodio se oko 8.30 sati, potvrdila… »

Dodik: Odluka o referendumu kada dođe vreme

RTS 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke Narodne skupštine o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH u "Službenom glasniku Republike Srpske" i da će ona biti… »

Sarajevo, uhapšeni zbog ometanja istrage o Keljmendiju

RTS 11.01.2016
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u Sarajevu dve osobe zbog sumnje da su ometali istragu u slučaju protiv narko-dilera sa Kosova Nasera Keljmendija. Uhapšeni su članovi Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Iz Sipe… »

Banjaluka, olujni vetar čupao drveće

RTS 11.01.2016
Banjaluku je danas pogodio snažan olujni vetar koji je nosio sve pred sobom - čupao drveće, lomio grane i dizao metalne konstrukcije, javili su lokalni mediji. Kod Ekonomskog fakulteta vetar je iščupao drvo iz korena. Meteorolozi su ranije aktivirali… »

Nova optužnica za logor "Musala" u Konjicu

RTS 11.01.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske hale "Musala", u… »

Sanader ponovo tvrdi da je žrtva političkog progona

RTS 11.01.2016
Bivši hrvatski premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader odbacio je optužbe za finansijske malverzacije u slučaju "Planinska" i ponovio da je žrtva političkog progona. Sanader je istakao da su dve presude zagrebačkog… »

Crna Gora, o poverenju vladi 25. januara

RTS 11.01.2016
Vanredna sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjašnjavati o poverenju vladi, zakazana je za 25. januar. Vlada je krajem decembra prihvatila inicijativu premijera Mila Đukanovića da se u parlamentu odluči o poverenju izvršnoj… »

Makedonija, smiruje se talas izbeglica

RTS 11.01.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije izdalo je u protekla 24 sata potvrde za 830 migranata, što je daleko manje u odnosu na poslednjih nekoliko meseci tokom kojih je prosečno dnevno ulazilo oko 1500 migranata, objavio je makedonski Telegraf. Od… »