Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 11.01.2016

Dodeljene nagrade "11. januar"

RTS 11.01.2016
Nagradu koja se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Niša ove godini dobili su OŠ "Učitelj Tasa", grupa "Konstantin", general-potpukovnik Milosav Siković, Marjan Cvetković i Dragoslav Mihajlović Kanarinac. U Nišu je, tradicionalno, povodom Dana… »

Abadžija iz Novog Pazara šije i u devetoj deceniji

RTS 11.01.2016
Slobo Vukotić ima 84 godine i najstariji je samostalni krojač u Novom Pazaru. Abadžijski zanat Slobo je počeo da izučava od svoje 11 godine i od tada se nije odvajao od šivaće mašine. U Novom Pazaru je postojala i fabrika konfekcije , ali su opet… »

"Zaslužni građanin" podelio Piroćance

RTS 11.01.2016
Dimitriju Mladenoviću, predratnom industrijalcu i osnivaču fabrike "Tigar", ali i članu profašističke Jugoslovenske radikalne zajednice kojeg su Nemci u aprilu 1941. godine postavili za predsednika Opštine, posthumno je dodeljeno priznanje… »

Tezge pune, džepovi prazni

RTS 11.01.2016
Za praznike i slave obično trošimo više nego što imamo. Najviše novca potroši se na hranu i poklone, od čega se, tvrde Šapčani, kućni budžet oporavlja i po nekoliko meseci. Tezge pune, a džepovi prazni. Promet posle praznika, tvrde prodavci… »

Četrdeset pet godina Lutajućih srca

RTS 11.01.2016
Niška Lutajuća srca "žarili su i palili" sedamdesetih i osamdesetih godina širom nekadašnje Jugoslavije. Njihovi hitovi "Jefimija", "Još malo", "Brod za sreću" slušaju se i danas, a 45 godina rada krunisaće dokumentarnim filmom niške… »

U Kikindi nakit kao u Kejptaunu

RTS 11.01.2016
Profesorka geografije Vesna Đurović, posle povratka iz Južne Afrike, odlučila je da promeni profesiju: sada izrađuje nakit i predmete od topljenog stakla na način na koji to rade zanatlije u Kejptaunu. Vesnina priča počinje tokom šetnje kroz… »

Pola veka "Sevdaha"

RTS 11.01.2016
Gradsko kulturno umetničko društvo "Sevdah" iz Vranja pola veka rada obeležilo koncertom na kojem su učestvovali i najmlađi i najstariji članovi Društva. U gradu sevdaha i meraka, poznatog melosa i pesme koje je proslavio Staniša Stošić, ali i… »