Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 11.01.2016

Ukrao i progutao zlatni lančić, a policija ga najela bananama

RTS 11.01.2016
Policija u Indiji je posegla za neobičnim metodom kako bi primorala lopova da „vrati“ zlatni lanac koji je ukrao i progutao tokom bega – naterala ga je da pojede 40 banana. Privedeni muškarac je negirao da je otrgao lančić sa vrata žene u… »

Zlatni globusi za „Povratnika“ i „Marsovca“

RTS 11.01.2016
Nagradu Zlatni globus za najbolju dramu dodeljen je filmu „Povratnik“ reditelja Alehandra Injarita, a najbolji film u žanru komedija/mjuzikl je „Marsovac“ Ridlija Skota. Na 73. dodeli prestižnih filmskih nagrada Holivudskog udruženja stranih… »

Na aerodromu u Bangkoku sa kolicima dobijete i zmiju!

RTS 11.01.2016
Glavni međunarodni aerodrom u Bangkoku uputio je izvinjenje putnicima, nakon što je oko kolica za prtljag na dolaznom terminalnu pronađena obmotana zmija. Aerodrom „Suvanapum", koji je izgrađen na zemljištu koje je lokalno stanovništvo zvalo… »

Lejdi Gaga izdaje novi album

RTS 11.01.2016
Nakon što je osvojila svoj prvi Zlatni globus, pevačica Lejdi Gaga potvrdila je novinarima da će ove godine izdati svoj dugoočekivani novi album. Predstojeći album biće prvi posle njene saradnje sa Tonijem Benetom. „Znate, objaviću album ove… »

Oproštaj od legende

RTS 11.01.2016
Obožavaoci Dejvida Bouvija opraštaju se od slavnog muzičara koji je nakon duge borbe sa rakom preminuo u 69. godini. Oni su ostavljali cveće i poruke ispred murala sa njegovim portretom u Brikstonu, londonskom predgrađu u kome je rođen, kao i ispred… »

Umesto gladnima da su dali, hleb bacili u kontejner

RTS 11.01.2016
Fotografija hlebom ispunjenog kontejnera postavljena na „Fejsbuku“ izazvala je burnu reakciju u Hrvatskoj, gde je zajednički zaključak korisnika ove društvene mreže da je sramota da se stotine vekni bacaju u smeće, dok mnogi ljudi nemaju ni… »

Putin: Nisam hteo psom da uplašim Merkelovu

RTS 11.01.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da nije imao nameru da uplaši nemačku kancelarku Angelu Merkel, kada je, tokom njihovog sastanka 2007. godine u Sočiju, doveo svog psa Koni. Za nemačku kancelarku se, posebno u diplomatskim krugovima, dobro zna… »

Na „Kustendorfu“ Odijar, Garone, Žangke…

RTS 11.01.2016
Deveti međunarodni filmski i muzički festival „Kustenodorf“, koji će biti održan od 22. do 27. januara na Mokroj Gori, uz 17 filmova mladih autora, filmova Žaka Odijara, Matea Garone, Đija Žangkea, donosi i novi program „Dekolonizovanje… »

Imajte sjajnu frizuru... ali bukvalno!

RTS 11.01.2016
Ove boje za kosu će učiniti da budete „glavni“ u diskoteci ili na nekoj andergraund žurki. Ne, da biste postigli ovu boju kose nije potrebno da se izlažete nekom zračenju, postoji mnogo bezbedniji način, navodi sajt Bored Panda . Naime… »

„Buđenje sile“ u Kini – prvi vikend doneo 52 miliona!

RTS 11.01.2016
Film „Zvezdani ratovi: Buđenje sile“ zaradio je prvog vikenda prikazivanja u Kini 52 miliona dolara, što je dobar start, ali ne kao što je zabeležio sedmi nastavak ostvarenja „Paklene ulice“ prošle godine, prenosi AP. Paklene ulice 7, po… »