Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Protest "Novinari ne kleče" u više gradova

RTV 11.01.2016
NOVI SAD, BEOGRAD, ŠABAC, KRAGUJEVAC, KIKINDA - U Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i još nekoliko gradova Srbije večeras je održan protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane", sa kog je zatražena smena ministra odbrane… »

Oblačno i toplo

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti oblačno, toplo i vetrovito, sa najvišom temperaturom od 18 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni vetar, na severu i u planinskim predelima sa udarima olujne… »

U Preševu preminuo mališan iz Sirije

RTV 11.01.2016
PREŠEVO - U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, potvrđeno je RTS-u u Prihvatnom centru u Preševu, a preminuo je jutros oko… »

NUNS podnosi prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je danas da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti… »

Radić: Priče o naoružavanju Vojske Srbije samo obmanjivanje javnosti

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije (VS) sa postojećim budžetskim izdvajanjima i da takve izjave služe samo za obmanjivanje javnosti u Srbiji. "Nije… »

"Skaj Mjuzik": Nismo odgovorni za reklamu u Areni

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - "Skaj Mjuzik" je danas, povodom sporne fotografije sa reklamom SNS na ekranu Kombank Arene, saopštio da u momentu kada se ta fotografija navodno pojavila na displeju, njihove video režije nije bilo u Areni, pa samim tim ni mogućnosti da… »

Jarinje: Paketići za srpsku decu čekali dozvolu dva sata

RTV 11.01.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska carina zaustavila je jutros na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije koji donose novogodišnje poklon paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je Tanjugu… »

Izabrani svi članovi Visokog saveta sudstva

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Visoki savet sudstva (VSS) objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano pet novih članova tog tela. 311. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan… »

Deci kosovskomitrovačke bolnice pokloni iz R. Srpske

RTV 11.01.2016
KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov iz Banjaluke uručio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci koja se leče na Dečjem odeljenju Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i obećao da će… »

Vremeplov: Rođen Teodosije Veliki

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Na današnji dana 347. godine rođen je rimski car Teodosije I, nazvan Teodosije Veliki, vladao je od 379. do 392. kad je uspeo da obnovi Carstvo u punom obimu. Do smrti 395. upravljao je Rimom kao poslednji vladar jedinstvene imperije… »