Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Evro danas 122 dinara

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,0122 dinara za jedan evro. Narodna banka Srbije je u petak intervenisala prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila dnevne… »

Uz papirnu i elektronska prijava poreza

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Poreski obveznici će od danas moći elektronski da podnose još šest novih prijava, a puna primena elektronskog sistema za poreske prijave počeće 1. marta ove godine, najavljeno je iz Poreske uprave Ministarstva finansija. Direktorka… »

Moskovska berza pala preko četiri odsto

RTV 11.01.2016
MOSKVA - Moskovska berza je pala jutros za više od četiri odsto, budući da je ruska ekonomija, ovisna o energentima, poljuljana niskim cenama nafte i turbulencijama na azijskim tržištima. Dolarski denominovan indeks Moskovske berze RTS pao je jutros… »

Zahtevi za povraćaj solidarnog poreza

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Svi građani u Srbiji koji su oštećeni po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate, moći će od danas da podnesu zahtev za povraćaj novca, saopštila je Poreska uprava. Zahtevi se podnose filijalama Poreske… »

Devizne rezerve NBS u decembru 10,37 milijardi evra

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju decembra, prema preliminarnim podacima, iznosile su 10,37 milijardi evra, saopštila je centralna banka. Time se, kako piše u saopštenju NBS, obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 251… »

Sertić: Državni podsticaji se ne ukidaju

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Državni podsticaji se ne ukidaju gašenjem Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), već se uvode jasna pravila za dodelu državnih para, izjavio je ministar privrede Željko Sertić za današnji Blic. "Tako će više para… »

Bošković: Nastavljen trend rasta izvoza u Rusiju

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - U protekloj godini nastavljen je trend povećanog izvoza proizvoda iz Srbije u Rusku federaciju, prevashodno mleka i mlečnih proizvoda, a predstavnici RF i u narednom periodu očekuju velike količine naročito voća i povrća iz Srbije… »

Novi letovi sa aerodroma Nikola Tesla

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Poljska nacionalna avio-kompanija LOT ponovo je uspostavila redovne letove između Beograda i Varšave, a letovi će se tokom zimske sezone obavljati četiri puta nedeljno, saopštio je danas Aerodrom Nikola Tesla. Putnike će prevoziti avioni… »

Rudari najavljuju štrajk, EPS ne preuzima ugalj

RTV 11.01.2016
RESAVICA - Glavni odbor Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU), danas je doneo odluku o stupanju u štrajk, ukoliko do 25. januara Elektroprivreda Srbije (EPS) ne počne da preuzima ugalj rudnika ovog preduzeća… »

Nema pomoći cenama nafte

RTV 11.01.2016
LONDON/NJUJORK - Cene nafte su danas dodatno pale u trgovanju u Aziji zbog nesmanjene bojazni investitora u pogledu ekonomskog usporavanja Kine i prezasićenosti ponude, ali analitičari misle da bi sukob između proizvođačkih divova, Saudijske Arabije… »