Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 11.01.2016

Preminuo Dejvid Bouvi

RTV 11.01.2016
LONDON - Legendarni britanski pevač Dejvid Bouvi preminuo je danas u 70. godini nakon 18-mesečne borbe sa rakom, objavio je njegov portparol. "Dejvid Bouvi je danas preminuo u miru, okružen članovima svoje porodice, nakon hrabre 18-mesečne borbe sa… »

Film Povratnik osvojio tri zlatna globusa

RTV 11.01.2016
BEVERLI HILS - Film "Povratnik" (The Revenant) trijumfovao je sinoć na dodeli Zlatnog globusa sa osvojene tri nagrade, uključujući onu za najbolji film u kategoriji drame. Leonardo Di Kaprio, koji u tom ostvarenju glumi lovca koga su prijatelji… »

Velika praznična akcija Exita do 14. januara

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Velika praznična akcija "Exita", tokom koje se mogu nabaviti ulaznice po najpovoljnijoj ceni, biće završena 14. januara u ponoć, saopštili su danas organizatori. Ulaznice za "Exit" festival još su dostupne po promotivnoj ceni od 5.990… »

Na Kustendorfu Odijar, Garone, Žangke...

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Deveti međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", koji će biti održan od 22. do 27. januara na Mokroj Gori, uz 17 filmova mladih autora, filmova Žaka Odijara, Matea Garone, Đija Žangkea, donosi i novi program "Dekolonizovanje… »

Pozorišni muzej bez izložbenog prostora

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Pozorišni muzej Vojvodine krije više od 80 hiljada predmeta koji svedoče o postojanju pozorišne umetnosti u pokrajini. Ipak, on se od svojih početaka suočava sa brojnim problemima, pa bogatu muzejsku građu publika nema često prilike da… »

Promocija knjige "Sama" na društvenim mrežama

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Pošto Isidora Bjelica zbog bolesti trenutno nije u mogućnosti da uživo čitaocima predstavi svoju knjigu "Sama", njeni prijatelji i poštovaoci su odlučili da 15. januara prirede promociju na društvenim mrežama (Facebook, Twitter… »

PSŽ zapretio tužbom pevačici Miji

RTV 11.01.2016
PARIZ - Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen zapretio je danas da će tužiti englesku rep pevačicu Miju (M.I.A.) ako ne prestane da koristi obeležja tog kluba u spotu svoje pesme "Granice" (Borders). U spotu koji prikazuje iskušenja sa kojima se… »

"Star Wars" u Kini zaradio 52 miliona dolara

RTV 11.01.2016
PEKING - Film "Star Wars: Buđenje sile" zaradio je prvog vikenda prikazivanja u Kini 52 miliona dolara, što je dobar start, ali ne kao što je zabeležio sedmi nastavak ostvarenja "Paklene ulice" prošle godine, prenosi AP. "Paklene ulice 7", po zaradi… »

Pobednik Festa nominovan i za BAFTA nagradu

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Film "Vuk" (Theeb) Nadži Abu Novara, prošlogodišnji pobednik Festa, posle nominacije za Oskara, u trci je i za BAFTA nagradu. Jordanski reditelj Nadži Abu Novar za svoj film "Vuk" na 43. Festu osvojio je nagradu za najbolji film u glavnom… »