Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 11.01.2016

LSV se obratila Ustavnom sudu zbog zakidanja budžeta Vojvodine

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Preko hiljadu aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) okupilo se danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, odakle su krenuli ka Ustavnom sudu Srbije, gde su predali inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i… »

Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga… »

"Skrnavljenje hrama, Kosovo nije za Unesko"

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini uz prisustvo kosovske policije pokazatelj da Kosovo ne treba da postane član Uneska. "Albanci na Kosovu ne… »

Nikolić: Zašto Hrvati nabavljaju rakete kada neće biti rata u regionu

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog… »

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i… »

Vučić: Voleo bih da izbegnem vanredne izbore

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne… »

Kocijančič: Dijalog na visokom nivou krajem januara

RTV 11.01.2016
BRISEL - Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, izjavila je danas agenciji Beta Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Maja Kocijančič je to rekla na molbu da… »

Advokat: Tanjug trebalo da prestane da radi 31. oktobra

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Državna novinska agencija Tanjug trebalo je da prestane da radi 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak. On je objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine o… »

Bajatović se nagodio s tužilaštvom

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović nagodio se s tužilaštvom i uplatio u humanitarne svrhe 200.000 dinara, čime je odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije, a za istu sumu, kako pišu… »

Rogozin: Razmotrićemo apel Srbije za isporuku naoružanja

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Rusija će razmotriti apel Srbije da joj isporuči naoružanje i učiniće sve da Srbiju "obezbedi" u toj oblasti, izjavio je danas potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi… »