Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

U Preševu preminulo dete iz Sirije

Večernje novosti 11.01.2016
U Preševu je preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. PREŠEVO - U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu… »

Vulin: Zakon neće umanjiti već povećati davanja porodiljama

Večernje novosti 11.01.2016
Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih povećati, rekao je ministar Aleksandar Vulin. Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih povećati… »

Preti nam klimatska apokalipsa

Večernje novosti 10.01.2016
Da li su ekstremne atmosferske pojave i kolebanja temperature povod za zebnju o vremenskim prilikama? Na pragu smo velikih suša. Kiše ređe, ali i obilnije. Novo ledeno doba tek za 30.000 godina. NEUOBIČAJENO topao decembar u Evropi, pa "hladan snežni… »

Policajac iz komšiluka

Večernje novosti 11.01.2016
Koncept policije u zajednici, iako je među prioritetima MUP, još nije zaživeo. Zbog kašnjenja sa donošenjem potrebnih akata država je izgubila gotovo milion evra iz EU fondova. PREPOZNATLjIVI, pouzdani i uvek dostupni policajac u svakom gradskom… »

Veljko Pajović posle suspenzije napušta STB: Novinar mora imati obraz

Večernje novosti 11.01.2016
U Studiju B su oduvek radili misleći ljudi, oni koji imaju stav. Oduvek sam govorio da novinar mora imati obraz i reći istinu. ONIMA koji su navikli da dan počnu uz Radio Studio B i "Beogradsku razglednicu" naredna jutra neće biti po volji. Urednik i… »

POLEMIKE Miroslav Janković: Prazne sobe Mahira i Alekse

Večernje novosti 11.01.2016
Tuga na dečijem licu je najupečatljiviji prizor boli: od nje je samo veća prikrivena dečja tuga. TUGA na dečijem licu je najupečatljiviji prizor boli: od nje je samo veća prikrivena dečja tuga. Sa takvim licima su sa ovog sveta otišli Aleksa… »

Honorari za nabavku računara

Večernje novosti 11.01.2016
Honorari profesora majdanpečke Tehničke škole, zarađeni tokom jednog ispitnog roka za vanredne učenike, završili su voljom samih profesora na - računu škole. HONORARI profesora majdanpečke Tehničke škole, zarađeni tokom jednog ispitnog roka za… »

Provaljena i pokradena crkva Svetog Dimitrija u Sušici

Večernje novosti 11.01.2016
U Eparhiji raško-prizrenskoj potvrđeno je da su nepoznati počinioci provalili u crkvu Svetog Dimitrija u selu Sušica kod Gračanice i iz nje odneli novac. Ušli kroz isti prozor kao i prošle godine. Nepoznati počinioci provalili su u srpsku crkvu iz… »

NA LICU MESTA Božićni uspon na vrh Rtnja

Večernje novosti 11.01.2016
Naš reporter s ljubiteljima visine u tradicionalnoj akciji na čuvenoj planini. Sa 1.566 metara puca prelepi vidik na Srbiju u snegu. BOŽIĆNI uspon na Rtanj je je srpski planinarski grend slem kojim počinje sezona penjanja, a u ovoj tradicionalnoj… »

Savest je glas duše

Večernje novosti 11.01.2016
Kolo srpskih sestara iz Gornjeg Milanovca za 13 godina stipendiralo 400 đaka i studenata. MEHANIZMI blagovremene pomoći ljudima u nevolji od nadležnih ustanova često su spori. Zato ih nadomeštaju humanitarne organizacije i donatori dobrog srca, čija… »