Izvor: Vesti online arhiva vesti 11.01.2016

Hrvati: Istorijsko iživljavanje Srba nad nama

Vesti online 11.01.2016
Hrvatski mediji ocenili su da je vaterpolo reprezentacija Srbije, na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu, nanela Hrvatskoj najteži poraz u istoriji tih takmičenja. Uverljivu pobedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteži poraz… »

Strašan sudar kamiona: Telo vozača izvađeno iz Save

Vesti online 11.01.2016
Ronioci Žandarmerije pronašli su telo vozača kamiona koji je posle saobraćajne nesreće na Ostružničkom mostu upao u Savu. Dva kamiona direktno su se sudarila u ponedeljak oko 10.30 sati na Ostružničkom mostu, pri čemu je kabina sa vozačem… »

Haos u Iraku: Talačka kriza i bombaški napadi širom zemlje, na desetine mrtvih

Vesti online 11.01.2016
Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad na tržni centar u Bagdadu tokom kojeg je ubijeno najmanje 18 ljudi, javlja AFP. Prvo je jedan automobil eksplodirao ispred tržnog centra, posle čega su četiri napadača upala unutra… »

Igre Zapada: "Kosovu priznaju pravo na samoopredeljenje, a Krimu ne?!"

Vesti online 11.01.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su za njega ljudi važniji od granica i državnih teritorija i ponovio da je Rusija poštovala međunarodno pravo u slučaju prisajedinjenja Krima. - Mi nismo vodili rat, nismo pucali, nijedan čovek nije… »

Biserko: Ništa od referenduma, Vučić pritisnuo Dodika!

Vesti online 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

Umro Dejvid Bouvi: Izgubio bitku sa rakom

Vesti online 11.01.2016
Britanski muzičar Dejvid Bouvi preminuo je 10. januara u 69. godini. - Dejvid Bouvi preminuo je u miru, okružen porodicom, nakon hrabre bitke sa rakom, duge 18 meseci. Znamo da mnogi saosećaju sa bolom porodice. Molimo sve da poštuju njihovu… »

Danas za evro 122,01 dinara

Vesti online 11.01.2016
Dinar je danas, 11. januara oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,0122 dinara za jedan evro. Narodna banka Srbije je intervenisala prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila dnevne… »

Ruska avijacija "sravnila" 1.097 terorističkih ciljeva

Vesti online 11.01.2016
Ruska avijacija je od početka godine sprovela 311 vazdušnih napada pogodivši 1.097 ciljeva terorista u Siriji, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj. Kako je rekao, ruska avijacija nastavlja da sprovodi vojnu… »

Uhapšeni džihadisti u Gornjoj Kladuši: Krili oružje i zastavu Islamske države

Vesti online 11.01.2016
Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili tri osobe na području Velike Kladuše, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. kako je saopšteno, reč je o nastavku akcije Damask, koja za cilj ima otkrivanje osoba za… »

"Putin naložio da se hitno pomogne Srbiji"

Vesti online 11.01.2016
Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je u razgovoru sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem da će u najkraćem mogućem roku ispuniti nalog ruskog predsednika Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno… »