Politika arhiva vesti 11.01.2016

LSV predao zahtev za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetu (FOTO)

Novi magazin 11.01.2016
Nekoliko stotina pristalica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) održalo je danas protestnu šetnju od Trga Nikole Pašića do Ustavnog suda u Beogradu gde su predali inicijativu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu… »

Hronika najavljenog praćenja

Politika 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije odazvao se pozivu nadležnih organa i dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koja je protiv njega podneta, piše u izjavi Nebojše Stefanovića koja je prosleđena medijima. Javnost je i posle ovog saopštenja ostala… »

Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Slobodna Evropa 11.01.2016
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić uspio je da prisili predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da povuče prijetnju o napuštanju zajedničke bh. policije i pravosudnih organa, a prije toga, raspiše referendum, izjavila je predsjednica… »

Dačić: Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

Politika 11.01.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu kada se… »

Nikolić: Zašto Hrvati nabavljaju rakete kada neće biti rata u regionu

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog… »

Gašić sa delegacijom Rusije o nabavci oružja

Politika 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić primio je Andreja Arturoviča Bojcova, prvog zamenika direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije i predstavnike ruske delegacije koji učestvuju u radu Međuvladine komisije za vojnotehničku… »

Vlada Kosova: Rasformirana Civilna zaštita

Novi magazin 11.01.2016
Vlada Kosova saopštila je danas da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas je… »

Vučić: Ne bih na izbore, ali ima onih koji ih žele

B92 11.01.2016
Beograd -- Premijer Vučić kaže da još nema odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne miriše na izbore" znači da… »

"Nova runda dijaloga BG-PR krajem januara"

B92 11.01.2016
Brisel -- Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, kaže Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini. Maja Kocijančič je to rekla na molbu da potvrdi izjavu srpskog premijera… »

"Vučić ima interes da spreči raspad BiH"

B92 11.01.2016
Beograd -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH. Osim toga, dodao je i da će ona biti objavljena kada za to dođe vreme. S druge… »