Politika arhiva vesti 11.01.2016

Protestna šetnja LSV u Beogradu

Mondo 11.01.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas protestnu šetnju u Beogradu zbog sredstava koji se iz budžeta izdvajaju za tu pokrajinu. Foto: MONDO, Daragana Tomašević Organizaori protesta, mešu kojima je i lider LSV-a Nenad Čanak Ustavnom… »

Obradović i Stefanović, ko je (ne)pravedno osumnjičen

RTS 11.01.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije podnosi prijavu protiv Nebojše Stefanovića da bi se, kažu, utvrdilo kako je ministar unutrašnjih poslova saznao da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku. Konferenciju za medije, u… »

Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Akter 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

Dačić: Skrnavljenje hrama u Prištini dokaz da Kosovo ne treba da udje u Unesku

Novi magazin 11.01.2016
Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini uz prisustvo kosovske policije pokazatelj da Kosovo ne treba da postane član Uneska. "Albanci na Kosovu ne samo da nisu… »

"Zašto HR nabavlja rakete kada neće biti rata"

B92 11.01.2016
Predsednik Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru s potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom da se čudi najavama da će Hrvatska nabaviti raketni sistem. Nikolić je rekao da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem… »

Unapredjenje vojnotehničke saradnje s Rusijom

Beta 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Arturovičem Bojcovim o unapređenju vojnotehničke saradnje, a u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i… »

K. Mitrovica: Preostalih 378 pripadnika Civilne zaštite potpisalo ugovore

Večernje novosti 11.01.2016
Kancelarija za KiM saopštila je da je su preostali pripadnici Civilne zaštite potpisali radne ugovore za angažovanje na severu KiM u privremenim institucijama Prištine. U Kosovskoj Mitrovici je preostalih 378 pripadnika Civilne zaštite danas… »

Vučić: Voleo bih da izbegnem vanredne izbore

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne… »

Potvrđeno: Nova runda u Briselu krajem januara

Mondo 11.01.2016
Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, izjavila je danas agenciji Beta Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Maja… »

Odluka o referendumu kada dođe vreme

Akter 11.01.2016
Milorad Dodik je rekao da je važno što je referendum u Republici Srpskoj podržala Ruska Federacija, ali da to treba objasniti i na nekim drugim mestima. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su stvoreni svi formalni uslovi za… »