Politika arhiva vesti 11.01.2016

Protestna šetnja LSV u Beogradu

Mondo 11.01.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas protestnu šetnju u Beogradu zbog sredstava koji se iz budžeta izdvajaju za tu pokrajinu. Foto: MONDO, Daragana Tomašević Organizaori protesta, mešu kojima je i lider LSV-a Nenad Čanak Ustavnom… »

Obradović i Stefanović, ko je (ne)pravedno osumnjičen

RTS 11.01.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije podnosi prijavu protiv Nebojše Stefanovića da bi se, kažu, utvrdilo kako je ministar unutrašnjih poslova saznao da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku. Konferenciju za medije, u… »

Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Akter 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

Skrnavljenje Hrama Na Kosovu: Dačić: Ćutanje međunarodne zajedice kao znak odobravanja

Blic 11.01.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu kada se… »

"Zašto HR nabavlja rakete kada neće biti rata"

B92 11.01.2016
Predsednik Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru s potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom da se čudi najavama da će Hrvatska nabaviti raketni sistem. Nikolić je rekao da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem… »

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i… »

Vlada Kosova: Rasformirana Civilna zaštita

Novi magazin 11.01.2016
Vlada Kosova saopštila je danas da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas je… »

Vučić: Izbegao bih izbore zbog "velikih patriota"

Vesti online 11.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne miriše na… »

Kocijančič: Dijalog na visokom nivou krajem januara

RTV 11.01.2016
BRISEL - Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, izjavila je danas agenciji Beta Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Maja Kocijančič je to rekla na molbu da… »

"Vučiću nije u interesu raspad BiH"

Vesti online 11.01.2016
Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH. Osim toga, dodao je i da će ona biti objavljena kada za to dođe vreme. S druge strane, premijer… »