Politika arhiva vesti 11.01.2016

Protestna šetnja LSV u Beogradu

Mondo 11.01.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas protestnu šetnju u Beogradu zbog sredstava koji se iz budžeta izdvajaju za tu pokrajinu. Foto: MONDO, Daragana Tomašević Organizaori protesta, mešu kojima je i lider LSV-a Nenad Čanak Ustavnom… »

Hronika najavljenog praćenja

Politika 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije odazvao se pozivu nadležnih organa i dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koja je protiv njega podneta, piše u izjavi Nebojše Stefanovića koja je prosleđena medijima. Javnost je i posle ovog saopštenja ostala… »

Biserko: Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

RTS 11.01.2016
Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da prisili predsednika RS Milorada Dodika da povuče pretnju o napuštanju zajedničke bosanske policije i pravosudnih organa, a pre toga, raspiše… »

"Skrnavljenje hrama, Kosovo nije za Unesko"

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini uz prisustvo kosovske policije pokazatelj da Kosovo ne treba da postane član Uneska. "Albanci na Kosovu ne… »

Nikolić: Srbija zahvalna Rusiji što se brine o njenoj bezbednosti

Slobodna Evropa 11.01.2016
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, tokom razgovora sa potpredsjednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, da se čudi najavama da će Hrvatska iz Norveške nabaviti raketni sistem, s obzirom da na to da "neće biti oružanog sukoba u… »

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

Novi magazin 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji… »

Vlada Kosova: Rasformirana Civilna zaštita

B92 11.01.2016
Priština -- Vlada Kosova saopštila je da je u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine od 26. marta, rasformirana Civilna zaštita. "Bivši pripadnici ove strukture, njih 483 su integrisani u institucije Kosova, shodno Zakonu o civilnoj službi. Danas… »

Vučić: Izbegao bih izbore zbog "velikih patriota"

Vesti online 11.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne ali da postoje oni koji ih žele. Upitan da li to što je ranije rekao da mu "ne miriše na… »

"Nova runda dijaloga BG-PR krajem januara"

B92 11.01.2016
Brisel -- Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograd-Priština će se održati krajem januara, kaže Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini. Maja Kocijančič je to rekla na molbu da potvrdi izjavu srpskog premijera… »

Odluka o referendumu kada dođe vreme

Akter 11.01.2016
Milorad Dodik je rekao da je važno što je referendum u Republici Srpskoj podržala Ruska Federacija, ali da to treba objasniti i na nekim drugim mestima. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su stvoreni svi formalni uslovi za… »