Politika arhiva vesti 11.01.2016

Boris Tadić za novi Newsweek: Nisam ja doveo Vučića na vlast

Kurir 11.01.2016
Po automatizmu se zaključuje da ako su oni došli posle mene, mora da sam ja kriv jer nisam bio dovoljno moćan, sposoban ili kako god hoćete da ih sprečim u tome. To je jedna od besmislica sa kojom se suočavam, ali kao psiholog mogu da je razumem… »

(Uznemirujući Video) Pogledajte kako ALBANSKI EKSTREMISTI skrnave srpsku svetinju u Prištini i u njoj URINIRAJU

Telegraf 11.01.2016
Na Jutjubu osvanuo je snimak na kome se jasno vidi kako grupa demonstranata sa protesta u Prištini skrnavi hram Hrista Spasa i u njemu urinira, dok su pored njih prolazili kosovski policajci i sve to uz osmeh posmatrali. Ne prestaje ponižavanje Srba i… »

Vučić prisilio Dodika da odustane od referenduma

Alo 11.01.2016
Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ocenila je da je premijer Vučić uspeo da prisili Dodika da odustane od referenduma. Kao sagovornik EU, od koga se imaju određena očekivanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić… »

Bajatović sa 200.000 izbrisao krivicu

Alo 11.01.2016
Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uspeo je da nagodbom izbegne strože sankcije sa prikrivanje imovine. Bajatović se nagodio s tužilaštvom i uplatio u humanitarne svrhe 200.000 dinara, pa je odbačena krivična prijava koju je protiv njega… »

Ključno je sprovođenje zakona

Danas 10.01.2016
Hendrik Herit Kornelis van den Dol, ambasador Holandije, o zadacima Srbije Bez brze i prikladne primene reforme postoje samo na papiru, ističe naš sagovornik. Beograd - Pristupanje Evropskoj uniji zaista je postalo strateški cilj Srbije. U januaru… »