Regioni arhiva vesti 11.01.2016

Odbijena inicijativa za smene

Glas Zapadne Srbije 11.01.2016
Čačak – Predsednik Skupštine grada Čačka Veljko Negovanović, odbacio je inicijativu 27 odbornika za razrešenje gradskih čelnika, čemu su se žestoko usprotivili potpisnici inicijative. Boško Obradović, čiji je potpis prvi na spisku… »

Privatnik zakupnik RH Centra?

Glas Zapadne Srbije 11.01.2016
Nova Varoš - Privredno društvo „Green olive hotels“ iz Kraljeva zainteresovano je da od Fonda PIO zakupi objekat bivšeg RH Centra na Zlataru, Foto: Zlatar Info, (foto: Mirko) zakatančenog pre par godina zbog finansijske dubioze i nagomilanih… »

Ko su najveći izvoznici i uvoznici grada Kragujevca

iKragujevac 11.01.2016
Procenat pokrivenosti uvoza izvozom je dostigao najvišu vrednost do sad, izjavio je predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac Predrag Lučić, objašnjavajući da je izvoz bio 1,9 milijardi, a uvoz 1,4 milijarde dolara uz ostvarenje… »

Poziv za učešće na treningu o rodno zasnovanom nasilju

Jugmedia 11.01.2016
VRANJE – Centar E8 i Kancelarija za mlade Vranje pozivaju sve zainteresovane devojke uzrasta od 13 do 19 godina da se prijave za učešće na treningu za vršnjačke edukatorke na temu rodno zasnovanog nasilja koji se održava od 21. do 23. januara u… »

Naša Gorica pre Angele

Večernje novosti 11.01.2016
Koga je ministarka državne uprave i lokalne samouprave nominovala za ličnost 2015. godine: Načelnica iz Gornjeg Milanovca Gorica Petrović istaknuta kao primer dobrog odnosa sa građanima. OTKAD je Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i… »

Čitalac Kurira Javlja: Vatrogasno vozilo zaglavljeno u centru Negotina

Kurir 11.01.2016
NEGOTIN - Čitalac Kurira iz Negotina uslikao je danas oko 11.30 sati zaglavljeno vatrogasno vozilo u centru Negotina. On je naveo da vatrogasno vozilo nije moglo 10 minuta da mrdne u Ulici Vojvode Mišića, kao ni da prođe kroz ulicu Stanka Paunovića… »

Trovanje U Kraljevu: Ubacio im roze prah u dvorište, ubijeno 11 pasa

Kurir 11.01.2016
KRALJEVO - U ataru domaćinstva Rade Stanimirović iz sela Samaila kod Kraljeva, nepoznati počinilac otrovao je 8. januara sve pse o kojima se ova porodica brinula. Jedanaest pasa je uginulo, a veterinari pokušavaju da spasu još nekoliko njih koji su u… »

Monstruozno: Lovci u Kraljevu ubijaju i kućne ljubimce

Blic 11.01.2016
Udruženje za zaštitu životinja “Spaske” upozorilo je lovačka udruženja da ne ubijaju pse i mačke u sezoni lova. Kao primer naveli su da je u poslednje vreme u okolini Kraljeva pronađeno nekoliko zaklanih i ubijenih mačaka i to na mestima kuda… »

Zakazano ročište za poverioce „Nevene“

Jugmedia 11.01.2016
LESKOVAC – Iz leskovačke „Nevene“ pozvali su danas sve poverioce ove fabrike da svoja potraživanja dostave stečajnom sudiji Privrednog suda u Leskovcu. U obaveštenju se navodi da „svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja prema… »

Zaštitite Divlje Ptice: Ima li kraja trovanju belorepana i mišara kod Apatina?

Kurir 11.01.2016
APATIN - Aktivista Društva za zaštitu i proučavnje ptica Srbije (DZPPS)Nenad Spremo pronašao je u ataru Ribareva, kod Apatina, odraslog orla belorepana koji nije mogao da leti, niti da se pomera. "To su simptomi koji upućuju na trovanje divlje ptice… »