Nauka & Tehnologija arhiva vesti 11.01.2016

TP-Link predstavio svoje prve budžetske Android telefone: Neffos C5L, C5 i C5 Max

Benchmark 11.01.2016
Share Twitt g+1 Pinit Kompanija TP-Link nam donosi potpuno novi brend smartfona, pod nazivom Neffos, kojim se kompanija predstavlja na mobilnom tržištu. Prva tri uređaja iz TP-Link linije telefona su Neffos C5L, Neffos C5 i Neffos C5 Max. Sva tri… »

Novi Canon-ovi kompaktni fotoaparati PowerShot SX540 HS i PowerShot SX420 IS

Press 11.01.2016
Canon je dodao dva kompaktna fotoaparata sa superzumom iz prelazne klase, svojoj PowerShot seriji. U pitanju su modeli PowerShot SX540 HS i PowerShot SX420 IS. PowerShot SX540 HS može da se pohvali izuzetnim performansama pri slabom osvetljenju i… »

Hoće li fiksni telefon "preživeti"?

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Odlazak fiksnog telefona u istoriju usled tehnološkog buma, trenutno koče nostalgičari i navika građana da imaju tu mogućnost, pa će ova vrsta usluge, ocenjuju sagovornici Tanjuga, "opstati" bar jos desetak godina. Prvo istorijsko "alo" u… »

BlackBerry ostaje posvećen BlackBerry 10 operativnom sistemu

Benchmark 11.01.2016
Share Twitt g+1 Pinit Nakon što je BlackBerry objavio da će se tokom ove godine fokusirati na Android platformu, uz predstavljanje novih Android telefona. Ovo je mnoge navelo na to da pomisle da će kanadska kompanija u potpunosti odbaciti svoj… »

Microsoft i Apple razvijaju svoje SIM kartice

N1 Info 11.01.2016
Kompanija Microsoft planira da razvije sopstvene SIM kartice kojima bi korisnici Windows operativnog sistema mogli sami direktno da biraju operatera mobilne telefonije, a na svojoj SIM kartici radi i Apple. Bečki dnevnik "Standard" objavio je da uz… »

Lenovo i Google zvanično najavili novi Project Tango uređaj

Benchmark 11.01.2016
Share Twitt g+1 Pinit Kompanija Lenovo na CES sajmu najavila je kreiranje prvog Project Tango mobilnog uređaja za krajnje potrošače, u saradnji sa kompanijom Google. Dostupan početkom leta 2016. godine, novi pametni telefon koji pokreće Qualcomm… »

Sve veća pokrivenost mts 4G signalom

Mondo 11.01.2016
Najbrži Internet na vašem mobilnom telefonu, tabletu i računaru uz 4G mts mrežu koja je od sada dostupna u 50 gradova Srbije. Da li i vi želite najbrži mobilni Internet, da gledate video sadržaj i TV program bez čekanja na učitavanje ili da… »

Telefonski brojevi postaju prošlost

Vesti online 11.01.2016
Glasovni i video pozivi, slanje poruka, video zapisa i fotografija, grupni čet pa čak i slanje novca drugim korisnicima – sve ove opcije mogu se obavljati putem komunikacijskih aplikacija, bez potrebe za telefonskim brojem. Telefonski brojevi uskoro… »

Zašto kupiti veliki pametan televizor?

Tehno magazin 11.01.2016
Jednostavno – zato što savremene tehnologije obećavaju toliko uživanja i zato što je šteta da ostanete bez njega. Ogromni ekrani, prvoklasne performanse i sve one smart funkcije zaista su sve što vam treba da u udobnosti svog doma sebi i dragim… »

Fiksni telefon krenuo u istoriju

Sandžak haber 11.01.2016
Odlazak fiksnog telefona u istoriju usled tehnološkog buma trenutno koče nostalgičari i navika građana da imaju tu mogućnost, pa će ova vrsta usluge “opstati” bar jos desetak godina. Prvo istorijsko “halo” u Beogradu rekao je Panta… »