Arhiva vesti » utorak 26. januar 2016

Fotografija ostaje autorsko delo

Beta 26.01.2016
Poslanici Skupštine Srbije danas nisu usvojili predlog "autentičnog tumačenja" Zakona o autorskim i srodnim pravima kojim je trebalo da bude uveden termin "rutinski izradjene fotografije", koja se ne smatra autorskim delom. Fotografska udruženja protestovala su zbog ovakvog rešenja, a bile su... »

Poznat raspored - "Orlovi" prvo sa Portorikom

Sportske.net 26.01.2016
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je kompletan raspored takmičenja na kvalifikacionim turnirima za odlazak na Olimpijske igre. Srbija kreće u pohod na Rio duelom sa Portorikom. Tokom popodneva smo saznali ko će biti rivali reprezentacije Srbije u borbi za plasman na... »

Posle 40 godina otvoren Prokop: Srbija na stanici ka Evropi, kašnjenja neće biti

Vesti online 26.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju završetka prve faze izgradnje buduće glavne železničke stanice Beograd centar u Prokopu, koja je, posle 40 godina, otvorena za saobraćaj. On je, zajedno sa svojim saradnicima, u stanicu došao sa saradnicima novim Štadlerovim... »

Dovoljno dokaza krivice u slučaju putarske mafije

Akter 26.01.2016
Tužilaštvo za organziovani kriminal započelo je danas izlaganje završnih reči u postupku protiv optuženih za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva, koji se vodi bez vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića. U završnoj reči tužilac je naveo da smatra da je tokom... »

Pritvor Miškoviću bio neustavan, odbrana traži nazad 12 miliona evra

Nova ekonomija 26.01.2016
Odbrana Miroslava Miškovića traži da se biznismenu vrati 12 miliona evra jemstva pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rešenje o pritvoru, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu kao zameni za pritvor. "Nakon usvajanja ustavne žalbe odbrane Miroslava Miškovića od strane... »

Džikić: Trebaće mi par dana da shvatim; Radonjić: Zasluženo

Beta 26.01.2016
Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da još nije svestan veličine pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u Jadranskoj ligi, dok je njegov kolega Dejan Radonjić ocenio da je taj trijumf bio zaslužen."Verovatno će tek za nekoliko dana da mi bude jasno da smo dobili jedan... »

Đoković ubedljiv protiv Nišikorija, sledeći je Federer

Dnevnik 26.01.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas savladao Japanca Kei Nišikorija 6:3, 6:2, 6:4. Meč je trajao nešto više od dva sata, a Đoković sada u međusobnim duelima protiv Nišikorija vodi 6:2. Srpski as briljantno je odigrao prva dva... »

Snimak iz Zaječara: Evo kako je policija opkolila pekara ubicu

Vesti online 26.01.2016
Pekar iz Zaječara M. D. (54) pucao je u utorak pre podne u glavu svojoj radnici D. M., koja je potom preminula u bolnici. Jezivi snimak prikazuje trenutka kada je policija opkolila pekara, koji je zatim sebi ispalio hitac u grudi, saznaje "Blic". Na snimku se vide pripadnici policije u pokušaju da... »

„Politika” saznaje: prava fotoreportera ostaju zaštićena

Politika 26.01.2016
Skupština Srbije neće usvojiti autentično tumačenje Zakona o autorskim i srodnim pravima, saznaje „Politika”. To znači da će fotoreporteri, koji su se najavljenim tumačenjem zakona osetili ugroženim, praktično ostati zaštićeni kao i do sada. Očekuje se da će ovakva odluka biti... »

Francuska: Policija bacila suzavac na taksiste koji su protestovali zbog Ubera

Blic 26.01.2016
Policija je danas bacila suzavac na taksiste koji su zapalili vatru na glavnom autoputu, tokom štrajka u kojem učestvuju i kontrolori vazdušnog saobraćaja, prosvetni radnici i zaposleni u drugim javnim službama. Taksisti su, u znak protesta zbog uslova rada i, kako smatraju, nepravedne... »

©2019 Netmark d.o.o.