Balkan arhiva vesti 28.01.2016

Posle Samo Šest Dana I Niza Afera: Hrvatski ministar branitelja podneo ostavku

Telegraf 28.01.2016
- Međutim, ja ne želim biti teret ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska vlada ne bi uspela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku - rekao je Crnoja. Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja večeras… »

Ministar unutrašnjih poslova CG traži da bude razrešen

RTS 28.01.2016
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pokrenuo je proceduru za razrešenje sa te funkcije, nakon što je i formalno prestala da postoji vladajuća koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP)… »

Tužilaštvo: Nismo dali nalog za pretres Dodikove imovine

Al Jazeera 28.01.2016
Mediji iz bh. entiteta Republika Srpska prenijeli informaciju da je Tužilaštvo BiH izdalo naredbu da se izvrši pretres imovine Milorada Dodika. Tužilaštvo BiH negiralo je danas da je 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa… »

Određen jednomjesečni pritvor Fahrudinu Radončiću

Slobodna Evropa 28.01.2016
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prijedlog usvojen te je osumnjičenom Fahrudinu Radončiću određen jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može… »

Dodik: Nikad neće ukinuti Republiku Srpsku!

Vesti online 28.01.2016
Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska ne sme da bude zaobiđena u evropskim procesima. "Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo jedno - da u tim procesima RS bude faktor, da bude… »

Brisel poručio Podgorici: Sami se snađite!

Vesti online 28.01.2016
Vlada Mila Đukanovića dobila je poverenje parlamenta u sredu uveče, a već u četvrtak je iz Brisela stigla poruka da Crna Gora mora sama da nađe rešenje za trenutnu političku situaciju. A stabilnost u zemlji neophodna je, kako bi zemlja nastavila… »

Ante Pavelić Nije Mrzeo Srbe: Ćerka ustaškog poglavnika pred smrt otkrila najveću očevu tajnu (VIDEO)

Telegraf 28.01.2016
Pavelićeva ćerka je do poslednjeg dana ostala pri stavu da njen otac nije bio ratni zločinac. Ona je svoju ispovest ispričala u kameru hrvatskog režisera Jakova Sedlara, ali pod uslovom da bude objavljena tek nakon njene smrti. Višnja Pavelić… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

Večernje novosti 28.01.2016
Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati. SKOPLjE - Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas… »

Slovenija, kazne urednicima zbog govora mržnje na internetu

RTS 28.01.2016
Slovenački parlament prihvatio je izmene zakona o medijima kojima se, između ostalog, uređuje pitanje internet komentara zbog eventualne pojave govora mržnje, a za njihov sadržaj biće odgovorni urednici medija i društvenih mreža. Ukoliko urednici… »

Kovač: Pozitivan i konstruktivan stav prema Srbiji

B92 28.01.2016
Zagreb -- Novi ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač najavio je danas da će raditi na saniranju i jačanju odnosa sa susedima. Što se tiče Srbije Kovač je istakao da će imati otvoren, pozitivan i konstruktivan stav, ali će… »