Balkan arhiva vesti 28.01.2016

Posle Samo Šest Dana I Niza Afera: Hrvatski ministar branitelja podneo ostavku

Telegraf 28.01.2016
- Međutim, ja ne želim biti teret ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska vlada ne bi uspela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku - rekao je Crnoja. Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja večeras… »

Nije pala Milova vlada

Pravda 28.01.2016
Skupština Crne Gore izglasala je večeras poverenje Vladi Mila Đukanovića. Kako javljaju crnogorski mediji, glasalo je 62 poslanika, od kojih je podršku Vladi dalo 42 poslanika, dok je protiv bilo 20. Poslanici “Pozitivne Crne Gore” Darko… »

Tužilaštvo nije tražilo pretres Dodika

Alo 28.01.2016
Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. "To nije naša informacija i nije tačna. Nemam… »

Radončić spremao omču Bakiru?

Večernje novosti 28.01.2016
Sud BiH na predlog Tužilaštva odredio 30 dana pritvora Fahrudinu Radončiću. Na suđenju Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića hteo da optuži Bakira Izetbegovića. SUD BiH danas je na predlog Tužilaštva, Fahrudinu Radončiću, lideru Saveza… »

Dodik Odlučan: Republika Srpska je sinonim za slobodu, nema načina da je ukinu!

Kurir 28.01.2016
"Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo jedno - da u tim procesima RS bude faktor, da bude viđena, da ne bude zaobiđena - ni manje ni više od onoga što je naše ustavno pravno", rekao je… »

Brisel poručio Podgorici: Sami nađite rešenje

RTS 28.01.2016
Nakon što je vlada Mila Đukanovića dobila poverenje u parlamentu, zvaničnoj Podgorici je iz Brisela poručeno da Crna Gora sama nađe rešenje za aktuelnu političku situaciju, kako bi nastavila sa sprovođenjem reformi na putu pristupanja EU. To je… »

Pavelićeva ćerka: Moj otac nije bio protiv Jevreja i Srbije

N1 Info 28.01.2016
Ćerka poglavnika Nezavisne države Hrvatske Ante Pavelića, Višnja, izjavila je ranije da atentat na njenog oca nije organizovao Josip Broz Tito i komunistička vlast u Jugoslaviji, nego hrvatski klerikalci, "pop Draganović i fratri". Titovi komunisti… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

Večernje novosti 28.01.2016
Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati. SKOPLjE - Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas… »

Slovenija: Nacionalni radio mora emitovati 40 odsto domaće muzike

Radio 021 28.01.2016
Slovenački parlament prihvatio je izmene Zakona o medijima kojima se, između ostalog, uređuje pitanje internet komentara zbog eventualne pojave govora mržžnje i za njihov sadržžaj biće odgovorni urednici medija. Ukoliko urednici u najkraćem roku… »

Kovač: Hoćemo otvorene odnose sa Srbijom

Alo 28.01.2016
Novi šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da će jedan od prioriteta hrvatske spoljne politike biti saniranje i jačanje odnosa sa susedima koji su narušeni izbegličkom krizom. "Stanje u odnosima s našim susedima moramo poboljšati. S… »