Društvo arhiva vesti 28.01.2016

Bez panike: Zika virus još nije stigao u Srbiju

Vesti online 28.01.2016
Iako stižu informacije da je u brojnim zemljama Evrope sve više zabeležnih slučajeva zaraženih opasnim Zika virusom, Srbija se za sada nalazi van opasne zone. U Srbiji nema zabeleženih slučajeva virusa Zika, koji prenose komarci, izjavila je u… »

Proleće, Ali I Kiša: Narednih dana lepo vreme, a evo kad će opet zahlađenje

Kurir 28.01.2016
BEOGRAD - U Srbiji se u petak očekuje oblačno vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Ujutru mestimično sa maglom. Tokom dana prolazno naoblačenje koje će pre podne zahvatiti… »

Nagrada Jug Grizelj uručena Tamari Skrozi

Novi magazin 28.01.2016
Novinarki Vremena Tamari Skrozi svečano je danas uručena novinarska nagrada "Jug Grizelj" za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, za istraživačko novinarstvo u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među… »

Lužanin: Školske torbe lakše od 1. septembra

RTS 28.01.2016
Pomoćnik ministra prosvete Zorana Lužanin kaže za RTS da se očekuje da školske torbe budu rasterećene 10 do 20 odsto i da budu lakše od 1. septembra. Zorana Lužanin rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je to što su udžbenici za srednju školu… »

ŠŠabić: Moraju se menjati zakoni i svest građana

RTS 28.01.2016
Pozitivnih pomaka u oblasti zaštite podataka o ličnosti ima, ali je neophodno promeniti zakonodavni okvir i svest građana po tom pitanju, izjavio je poverenik Rodoljub Šabić i ocenio i da u toj oblasti nedostaje strateški državni pristup. Poverenik… »

Nema Deportacije: Migranti iz Švedske neće nam biti vraćeni jer Srbija nije članica EU

Kurir 28.01.2016
BEOGRAD - Srbija nije članica EU, na nju se ne odnosi Dablinski sporazum, što znači da migranti ne mogu ni pravno, ni na bilo koji drugi način da budu vraćeni na teritoriju Republike Srbije. - Šveđani su najavili da će vratiti oko 80.000 migranta… »

Otvoren most na Resavi kod Svilajnca

RTS 28.01.2016
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Bnedikt i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, simboličnim presecanjem vrpce, pustili su u saobraćaj novi most preko reke… »

Neracionalno korišćenje antibiotika

Akter 28.01.2016
U Srbiji je prošle godine potrošeno više od pet miliona kutija antibiotika, a svaki dan, na 1.000 građana, njih 29 uzima antibiotike, što našu zemlju svrstava u grupu zemalja koje izrazito neracionalno koriste antibiotike, izjavio je danas državni… »

Srbin Pobedio Banku: Sud naložio da mu se vrati novac!

Kurir 28.01.2016
BEOGRAD - Beogradski sud osporio je nedavno u jednom slučaju praksu banaka da proviziju za obradu kredita naplaćuju u zavisnosti od visine pozajmice i naložio da se dužniku vrati novac koji je u te svrhe dao. Korisnik kredita koji je tužio svoju… »

PSS: Ne prisvajajte tuđe rezultate u borbi za policajce!

Vesti online 28.01.2016
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije želi da upozori javnost na delovanje pojedinih policijskih sindikata, konkretno Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, koji je na konferenciji za novinare u četvrtak izneo niz neistina, čak i optužbi, u… »