Izvor: Alo arhiva vesti 28.01.2016

Prvi hrvatski ministar već podneo ostavku!

Alo 28.01.2016
Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo je u četvrtak uveče ostavku na svoju dužnost. Orešković ostavku prihvatio. Premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je večeras da je prihvatio ostavku ministra branitelja Mije Crnoje. "Ova smo dva… »

Crnogorski ministar: Milo, smeni me!

Alo 28.01.2016
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik manje članice vladajuće koalicije SDP-a Raško Konjević zatražio je danas od premijera Mile Đukanovića da ga razreši sa te funkcije. Konjević je naveo da pokretanje njegovog razrešenja… »

Tužilaštvo nije tražilo pretres Dodika

Alo 28.01.2016
Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. "To nije naša informacija i nije tačna. Nemam… »

Radončić ostaje u pritvoru

Alo 28.01.2016
Sud Bosne i Hercegovine doneo je danas odluku od određivanju jednomesečnog pritvora lideru Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa. Pritvor prema ovom rešenju može da traje do… »

Crnogorci, sami se snađite

Alo 28.01.2016
Nakon što je vlada Mila Đukanovića dobila poverenje u parlamentu, zvaničnoj Podgorici je iz Brisela poručeno da Crna Gora sama nadje rešenje za aktuenu političku situciju, kako bi nastavila sa sprovodjenjem reformi na putu pristupanja EU. To je za… »

Pavelić nije bio protiv Srbije?!

Alo 28.01.2016
Ćerka ustaškog poglavara Ante Pavelića, Višnja pred smrt je dala intervju hrvatskom reditelju Jakovu Sedlaru u kojem kaže da on protiv Srbije nije imao ništa. Kako piše "Jutarnji list", njen uslov je bio da se taj snimak ne objavi pre njene smrti… »

Makedonija otvorila granicu za izbeglice

Alo 28.01.2016
Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas makedonski mediji. Podseća se da je razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema… »

Kovač: Hoćemo otvorene odnose sa Srbijom

Alo 28.01.2016
Novi šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da će jedan od prioriteta hrvatske spoljne politike biti saniranje i jačanje odnosa sa susedima koji su narušeni izbegličkom krizom. "Stanje u odnosima s našim susedima moramo poboljšati. S… »

Karađorđevići ostaju bez Belog dvora

Alo 28.01.2016
Zahtev porodice Karađorđević da im bude vraćen dvorski kompleks na Dedinju, Agencija za restituciju odbila je 21. januara kao neosnovan. U delimičnom rešenju do kog su došle "Novosti" navodi se da se odbija zahtev Karađorđevića za vraćanje i… »

Zelenaši zapalili dečaka (2) iz osvete!

Alo 28.01.2016
Nakon što porodica nije "blagovremeno" izmirila dug prema zelenašima oni su im iz osvete zapalili sobu u kojoj je spavalo dvogodišnje dete. Zelenaši iz ruskog grada Uljanovsk, besni što nisu dobili svoj novac na vreme, odlučili su da se osvete svom… »