Izvor: Blic arhiva vesti 28.01.2016

Evro sutra 123,24 dinara, NBS prodala 30 miliona evra

Blic 28.01.2016
Dinar će sutra zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,2485 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS je danas je prodala 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila… »

Nosio Kuran I Kutiju Municije U: pariskom Diznilendu uhapšen muškarac sa dva pištolja

Blic 28.01.2016
Francuska policija saopštila je danas da je u zabavnom parku "Diznilend" u blizini Pariza uhapšen muškarac u čijoj su torbi pronađeni dva komada vatrenog oružja, kutija municije i Kuran. A man has been arrested at Disneyland Paris carrying two… »

SAD tražile pomoć NATO u borbi protiv Islamske države

Blic 28.01.2016
SAD su zatražile pomoć NATO u borbi protiv Islamske države na Bliskom istoku, saopštio je danas šef Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg. Stoltenberg je precizirao da je Vašington tražio izviđačke avione "Avaks". "Dobili smo zahtev od SAD… »

Oliver Ivanović odveden u zatvor

Blic 28.01.2016
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović odveden je danas u zatvor, potvrdili su danas Ivanovićevi advokatu Nebojša Vlajić i Ljubomir Pantović. Ivanovića su pripadnici kosovske policije odveli su danas, nešto posle 14 sati, iz kućnog… »

Duraković predstavio projekte koje donira Vlada Srbije

Blic 28.01.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu s načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem o zajedničkim projektima u toj opštini koji će biti… »

Šešelj za koaliciju sa SNS (a može i sa DS) posle izbora, ali ima JEDAN USLOV

Blic 28.01.2016
Predsednik SRS Vojislav Šešelj izavio je danas da bi ta stranka, nakon izbora, mogla u koaliciju i sa SNS, ukoliko se ona odrekne ulaska Srbije u EU i orijentiše ka integraciji sa Rusijom. - Možemo i sa demokratama ako bi to isto uradili, što je… »

Pao egipatski vojni avion, poginula čitava posada

Blic 28.01.2016
Egipatska vojska je saopštila da je njen lovac F-16 pao tokom vojne vežbe na lokaciji koja nije navedena, pri čemu je poginula čitava posada. U saopštenju se ne navodi koliko je ljudi poginulo, a nema ni dodatnih detalja o toj nesreći, prenela je… »

Grbić: U Srbiji nema zaraženih virusom Zika

Blic 28.01.2016
U Srbiji nema zabeleženih slučajeva zaraze Zika virusom, rekla je danas direktorka Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Miljana Grbić. Posle Južne i Severne Amerike, prvi slučajevi zaraze virusom Zika, koji prenose komarci… »

Rezolucija Evropskog Parlamenta: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom

Blic 28.01.2016
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je danas predlog rezolocije o Srbiji za 2015. godinu sa 50 glasa za, dva glasa protiv i četiri uzdržana. U predlogu rezolucije o Srbiji traži se da se što pre otvore ključna poglavlja 23 i 24 u… »

Vozači Oprez: Zbog naglih promena tepmerature mogući odroni

Blic 28.01.2016
Zbog naglih promena temperatura vozačima se savetuje veći oprez zbog pojave odrona zemlje i kamena, najčešće u višim planinskim predelima, duž klisura i stenskih useka, saopštio je jutros AMSS. Vozače tokom dana očekuju pogodne vremenske… »