Izvor: Dojče vele arhiva vesti 28.01.2016

Ima li uslova za poštene izbore u Srbiji?

Dojče vele 28.01.2016
Političko nasilje, blokiranje medija i cenzura, pritisak na nezavisne institucije… Najava vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, pokrenula je i pitanje obezbeđivanja uslova za fer i poštene izbore. Više opozicionih stranaka upozorilo je da… »

Rasprodaja crnog zlata

Dojče vele 28.01.2016
Cena nafte početkom 2016. najniža je u poslednjih 12 godina. Razlog za to je, između ostalog, i nafta kojom je Saudijska Arabija preplavila tržište. Ipak, eksperti su uvereni da će tržište samo sebe korigovati. Cene nafte više ne padaju, već… »

Bradonje ne piju rakiju

Dojče vele 28.01.2016
Reporteri nemačkog dnevnog lista „Velt“ posetili su seoce Ošve u BiH. To mesto važi za okupljalište salafista i regrutni centar „Islamske države“. U selu su pre rata živeli Srbi, a nakon rata ih se vratilo tek nekoliko. „Selo Ošve je na… »

Nemački strah je ponovo tu!

Dojče vele 28.01.2016
Nemci su zabrinuti. U godinama masovnog useljavanja raste strah od promena. Šta je to što najviše uznemirava Nemce – da li je to strah od terora ili preterane brige o porastu kriminala? Dojče vele: Nije to bilo tako davno kada smo bili zadovoljan… »

Omladina golih gležnjeva

Dojče vele 28.01.2016
Na severnoj hemisferi je zima. Mraz. Ali pogledajte oko sebe i videćete mlade ljude koji šetaju noseći one čarapice što ne dosežu ni do gležnjeva ili džins isečen na kolenima. Da li je tim ljudima uopšte hladno? Mora da nešto nije u redu sa… »

Zagreb se udaljava od Sarajeva i Beograda?

Dojče vele 28.01.2016
U prvim izjavama nove hrvatske vlade o njenoj spoljnoj politici, naslućuje se pomeranje težišta sa istočnih suseda, prema podjednakoj saradnji i sa zapadnim i s istočnim susedima. Po svemu sudeći, loš start hrvatske vlade koju su kroz neobičan… »