Izvor: e-Novine arhiva vesti 28.01.2016

Velika pobeda Mila Đukanovića

e-Novine 28.01.2016
Crna Gora ostaje čvsto na evroatlantskom putu. Kabinet premijera Đukanovića dobio je podršku 42 poslanika, dok je 20 glasalo protiv. Pored DPS-a i tri poslanika Pozitivne Crne Gore, Vladi su podršku dala i dva poslanika Socijaldemokratske partije… »

Dodikov napad kao najbolja odbrana

e-Novine 28.01.2016
Demanti pravosuđa Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH negiralo je u četvrtak navode da je 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. "To nije naša… »

Pežo se vraća u Iran

e-Novine 28.01.2016
Otvaranje tržišta. Pozivajući se na ugovor potpisan tokom posete iranskog predsednika Hasana Rohanija Francuskoj, “Reuters” prenosi da će on omogućiti "Pežou" saradnju sa iranskim "Hodrom", dok je silazak prvih automobila sa proizvodne linije… »

Stanje na računu

e-Novine 28.01.2016
Da javimo žrtvi. Po tužbi lokalnog kragujevačkog fotografa Zorana Petrovića, a po presudi suda, e-redakcija dužna je da ovom Mikelanđelu S Objektivom uplati oko 170.000 plus kamate od 2013. godine do danas. Koliko je to tačno, ne može da utvrdi ni… »

Sprinteri ka Eldoradu

e-Novine 28.01.2016
Crnogorska bajka. Ako ne znaš ko je, u našim balkanskim trvenjima, što i koliko skrivio, sačekaj da pohare i krvoprolića prođu i pogledaj oko sebe. Krivci svemu tome oni su koji su profitirali. Ogoliće ti se sve geopolitičke strategije kad jezivo… »

Da li treba cenzurisati Hitlera?

e-Novine 28.01.2016
"Mein Kampf" po drugi put među Nemcima. Photo: Lična arhiva I autorska prava vremenom umiru sa autorom. Tačnije, 70 godina nakon smrti autora. Ovo važi i kada je u pitanju (zlo)delo poput "Mein Kampf" ("Moja borba"), a autor Adolf Hitler. I upravo se… »

Ko ne voli Kustendorf, ogrešiće se o Gasprom

e-Novine 28.01.2016
Emir Nemanja Kusturica na zatvaranju festivala. Kusturicolika Iskra s oduševljenjem je prenela izveštaje s ovogodišnjeg Kustendorfa. Pojedini inostrani novinari, prema Iskri, o Kusturici pišu kao da su hagiografi, smatrajući Emira Nemanju svecem… »

Ako si Petar Luković, kriv si

e-Novine 28.01.2016
Teško je suditi boljem od sebe. Jednom kada se bude pisala istorija novinarstva s početka dvadeset i prvog vijeka u državicama nastalim poslije rušenja Jugoslavije, jedne čudesno lijepe zemlje u kojoj se, uprkos svemu, moglo pristojno i slobodno… »

Godišnjica oslobođenja Aušvica

e-Novine 28.01.2016
Da se više nikada ne ponovi. Desetine Jevreja koji su preživeli Holokaust zapalili su juče sveće u Aušvicu, odajući poštu žrtvama, tačno na 71. godišnjicu od kada je sovjetska vojska oslobodila taj nacistički koncentracioni logor. Na… »

Svetosavlje, najčvršće moralno uzglavlje i jedino duhovno zdravlje

e-Novine 28.01.2016
Besjeda o Putevoditelju: Milenko Lalović, rab svetog Save. Posvetio Milenko svom omiljenom svecu uradak čiji bi naslov lako mogao postati refrenom novog hita Baje “malog Knindže” ili kakvog sličnog estradnog a pravoslavnog umjetnika: Sveti Sava… »