Izvor: Mondo/Politika arhiva vesti 28.01.2016

U Strazburu usvojena rezolucija povoljna po Srbiju

Mondo 28.01.2016
Parlamentarna skupština Saveta Evrope večeras je usvojila rezoluciju o stanju ljudskih prava na Kosovu koju je predložio izvestilac Avgustin Konda iz Španije. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Šef delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj… »

Šešelj: Prvo ZSO, pa nastavak dijaloga

Mondo 28.01.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da Beograd ne treba da pregovora s Prištinom sve dok se ne reši pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Foto: Tanjug/Sava Radovanović "Besmisleno… »

Kirbi: Srbija ne može da oponaša Rusiju

Mondo 28.01.2016
Odlazeći američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da ne misli da postoji izbor između EU i Rusije, ali i da, takođe, ne misli ni da je Rusija ekonomski model koji Srbija može da sledi. Foto: Tanjug, Oksna Toskić "Različite zemlje EU imaju… »

Vučić: Politika Angele Merkel nema alternativu

Mondo 28.01.2016
Aleksandar Vučić istakao je da Srbija neće graditi nikakve ograde na svojim granicama, jer one mogu samo da uspore, ali ne i da zaustave migraciju. Situacija je zastrašujuća, kaže srpski premijer. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Vučić je u dve… »

SNS-u 47,7%, cenzus prelaze SPS, DS i SRS

Mondo 28.01.2016
Stranke koje su deo Vlade Srbije imaju nadmoćnu podršku građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje Ninamedia, prema kojem bi za SNS glasalo 47,7 odsto birača. Foto: Ilustracija MONDO Cenzus, prema tom istraživanju, prelaze još samo SPS sa… »