Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 28.01.2016

Sa pištoljima i Kuranom u pariski Diznilend!

Mondo 28.01.2016
Muškarac uhapšen kod hotela u Diznilendu u Parizu, pošto su u njegovom prtljagu otkrivena dva pištolja. Policija je zadržala muškarca (28) na putu prema hotelu, koji se nalazi u blizini tematskog parka, pošto su na uređajima za konrolu prtljaga u… »

Grčko more postalo grobnica: Utopile se 24 osobe

Mondo 28.01.2016
Najmanje 24 osobe, među kojima 10 dece, stradalo je danas u potonuću broda s izbeglicama kod grčkog ostrva Samos na Egejskom moru. Foto: AP Photo/Mićael Svarnias Kao nestale vodi se 11 osoba, saopštila je grčka obalska straža novi bilans žrtava… »

Švedska proteruje čak 80.000 izbeglica

Mondo 28.01.2016
Švedska planira da protera do 80.000 izbeglica koje su u tu zemlju stigle tokom 2015. godine i čiji su zahtevi za azil odbijeni, izjavio je danas švedski ministar unutrašnjih poslova Anders Igeman. Foto: AP Photo/Petros Giannakouris "Radi se o… »

Srušio se F16, stradala posada

Mondo 28.01.2016
Lovac F-16 srušio se tokom vojne vježbe u Egiptu i tom prilikom je poginula kompletna posada aviona, objavili su danas egipatski vojni izvori. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock U saopštenju nije preciziran tačan broj poginulih, niti detalji… »

U padu helikoptera pet mrtvih, među njima i beba

Mondo 28.01.2016
Pet osoba, među kojima i beba, poginulo u padu helikoptera u Kazahstanu, javili su danas lokalni mediji. Foto: iStock Kazahstanski portal Tengrinews.kz je, pozivajući se na zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova, naveo da je helikopter "MD-600N"… »

Neverovatno: Švedska se sprema za rat?!

Mondo 28.01.2016
Posle više od dva veka mira u Švedskoj se sve glasnije čuje mišljenje da ova skandinavska zemlja treba da se pripremi za rat sa potencijalnim ozbiljnim protivnikom, piše britanski "Ekspres". Foto: screenshot/youtube Glavnokomandujući švedske vojske… »

Bombaški napad u Jemenu, Holanđanin pobio 10!

Mondo 28.01.2016
Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad automobilom-bombom na vojni kontrolni punkt ispred rezidencije predsednika Jemena Abd-Rabua Mansura Rabu Hadija, u kojem je poginulo 10 vojnika. ISIL claims role for deadly blast in Yemen that killed… »

On je ubio ruskog pilota (VIDEO)

Mondo 28.01.2016
Turski državljanin čije izručenje traži Rusija, jer je navodno odgovoran za ubistvo jednog od dva pilota oborenog ruskog vojnog aviona se pojavio na jednoj sahrani u Istanbulu. Foto: screenshot/youtube Turski lovac je 24. novembra prošle godine… »

Kontroverznog umetnika Rusi strpali u ludnicu

Mondo 28.01.2016
Ruski umetnik Pjotr Pavlenski, koji je skrenuo pažnju sveta protestnim performansom na Crvenom trgu gde je na pločniku ispred Kremlja ekserom zakucao genitalije za asfalt, prebačen je u psihijatrijsku bolnicu na posmatranje. Foto: screenshot,YouTube… »

Japanac izmislio nevidljivi avion

Mondo 28.01.2016
Japan je predstavio prvi "stelt" avion napravljen u toj zemlji koja nastoji da uhvati korak u tehnologiji i razvije svoje obaveštajne i posmatračke kapacitete dok Kina širi vojno prisustvo u regionu. Foto: screenshot/youtube Eksperimentalni avion "X-2"… »