Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.01.2016

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo ostavku

N1 Info 28.01.2016
Mijo Crnoja podneo je ostavku na mesto ministra branitelja u hrvatskoj vladi. "Kao što vidite protekla su dva dana u kojima smo razglabali. Predočio sam sve dokumente pravnim ekspertima, koji su rekli da nema nikakve krivice koju mi stavljate na teret… »

Milo Đukanović za N1: Ni slučajno se ne bojim izbora

N1 Info 28.01.2016
Ni slučajno se ne bojim izbora, kaže za N1 premijer Crne Gore Milo Đukanović nakon što je njegova vlada “preživela” glasanje o poverenju u Skupštini Crne Gore. Crnogorski parlament izglasao je poverenje Đukanoviću, ali bez glasova SDP-a… »

Duraković predstavio projekte koji će biti realizovani

N1 Info 28.01.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem o zajedničkim projektima u toj opštini koji će biti realizovani iz donacije Vlade Srbije u vrednosti od tri miliona evra… »

Tužilaštvo nije izdalo naredbu za pretres Dodikovih objekata

N1 Info 28.01.2016
Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. "To nije naša informacija i nije tačna. Nemam… »

Tamara Skrozza dobitnica nagrade "Jug Grizelj"

N1 Info 28.01.2016
Nagrada "Jug Grizelj", koja se dodeljuje za najviše domete u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima, uručena je novinarki nedeljnika Vreme Tamari Skrozza. Kako se navodi u… »

Fahrudinu Radončiću određen pritvor

N1 Info 28.01.2016
Sud Bosne i Hercegovine doneo je danas odluku od određivanju jednomesečnog pritvora lideru Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa. Pritvor prema ovom rešenju može da traje do… »

Pavelićeva ćerka: Moj otac nije bio protiv Jevreja i Srbije

N1 Info 28.01.2016
Ćerka poglavnika Nezavisne države Hrvatske Ante Pavelića, Višnja, izjavila je ranije da atentat na njenog oca nije organizovao Josip Broz Tito i komunistička vlast u Jugoslaviji, nego hrvatski klerikalci, "pop Draganović i fratri". Titovi komunisti… »

Srđan Aleksić dobio plato u Novom Pazaru

N1 Info 28.01.2016
Gradski plato "Kod pečurke" u centru Novog Pazara od danas se zove po Trebinjcu Srđanu Aleksiću, koji je pre 23 godine preminuo od povreda koje su mu naneli pripadnici Vojske Republike Srpske, jer je štitio svog druga Bošnjaka. Ploču s njegovim… »

Makedonija otvorila granicu za izbeglice

N1 Info 28.01.2016
Makedonija je za izbeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas makedonski mediji. Podseća se da je razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema… »

VIP pustio prvi 4G+ signal u Srbiji

N1 Info 28.01.2016
Kompanija Vip mobile saopštila je danas da je pustila u rad prvi 4G+ signal u Srbiji, što je naredni korak u razvoju mrežne tehnologije četvrte generacije (LTE Advanced) koja omogućava do sada najveće brzine prenosa podataka i trenutan odziv mreže… »