Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 28.01.2016

Zavetnici sproveli akciju „Kragujevac čuva ćirilicu“ (VIDEO)

Ritam grada Kg 28.01.2016
Gradski odbor Srpskog sabora Zavetnici sproveo je akciju „Kragujevac čuva ćirilicu“ i tom prilikom su podeljene zahvalnice firmama koje u svom nazivu koriste ćirilicu i time doprinose očuvanju srpskog nacionalnog pisma. – Marginalizovanje… »

Danas bez vode četiri ulice u Centru

Ritam grada Kg 28.01.2016
JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštio je da će zbog radova na mreži, danas od 10 do 14 časova bez vode ostati potrošači u Ulici Branka Radičevića, od Kralja Aleksandra I Karađorđevića do ulice Vuka Karadžića, zatim u Daničićevoj od… »

Objavljen javni poziv za Đurđevdansku nagradu za 2015.

Ritam grada Kg 28.01.2016
Negujući tradiciju obeležavanja Đurđevdana – Dana grada i ove godine raspisan je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti tokom 2015.godine. Ovom nagradom… »

Donacija knjiga i slikovnica Klinici za pedijatriju

Ritam grada Kg 28.01.2016
U okviru obeležavanja Savindana, juče je delegacija Udruženja „Biram Kragujevac“ posetila Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac i uručila donaciju ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se sastoji od 250 dečjih knjiga i slikovnica… »

„Jelisavetini ljubavni jadi“ u Teatru

Ritam grada Kg 28.01.2016
Sutra u 20 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru, biće izvedena najnovija predstava „Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera“, Milana Jelića, u režiji Marka Misirače. Ovo je priča o ljubavnim jadima Jelisavete i Milovana, arhetipskih ličnosti… »

Zeleni Srbije u koaliciji sa SDS i Novom snagom na lokalu

Ritam grada Kg 28.01.2016
Na redovnoj konferenciji Socijaldemokratske stranke u Kragujevcu održanoj danas u prostorijama te stranke, predstavljeno je novo pojačanje – Zelene Srbije, koje će prema mišljenju predstavnika koalicije, doprineti boljem izbornom rezultatu na… »

Uručeni Ugovori stipendistima Univerziteta u Kragujevcu

Ritam grada Kg 28.01.2016
U okviru obeležavanja Svetog Save – Dana duhovnosti u Republici Srbiji , juče su uručeni Ugovori o dodeli stipendija najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu za 2016. godinu Sveti Sava je prvi put u Srbiji obeležen kao školska slava pre 176… »

„Smrz fest“ u Domu omladine

Ritam grada Kg 28.01.2016
Sutra od 21 sat, u Domu omladine održaće se prvi „Smrz fest“, muzički događaj na kom će nastupati tri neafirmisana benda užičke rok scene („Eastock“, „Vulom“ i „Brat“), uz podršku požeške „Inkvizicije“ i domaće grupe… »

Tri nova filma u „Sinepleksu“

Ritam grada Kg 28.01.2016
Od danas su na repertoaru bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ tri nova filma – „Vreme je za grudvanje“ 3D, „Meda sa severa“ i „Dekica pušten s lanca“. Vreme je za grudvanje (sinhronizovano, 3D) je dopadljiva animirana komedija o nadi… »

Moguća saradnja Kragujevca i Azerbejdžana

Ritam grada Kg 28.01.2016
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao je juče prijem za ambasadora Azerbejdžana Nj.E. Eldara Hasanova sa saradnicima Džavanšir Madžidova, prvog sekretara za ekonomska pitanja i Nataliju Popesku, izvršnu direktorku… »