Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 28.01.2016

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo ostavku

RTS 28.01.2016
Posle šest dana od izbora na funkciju, novi hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podneo je ostavku. "Ne želim da budem problem zbog kog hrvatska država ne bi krenula nabolje", poručio je Crnoja. Mijo Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim… »

Ministar unutrašnjih poslova CG traži da bude razrešen

RTS 28.01.2016
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pokrenuo je proceduru za razrešenje sa te funkcije, nakon što je i formalno prestala da postoji vladajuća koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP)… »

Tužilaštvo BiH: Nije izdat nalog za pretres Dodikove imovine

RTS 28.01.2016
Informaciju da je 14. januara izdata naredba da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik negiralo je Tužilaštvo BiH. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić istakao je da… »

Radončiću mesec dana pritvora

RTS 28.01.2016
Lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću određen jednomesečni pritvor na osnovu predloga Tužilaštva BiH. Pritvor prema tom rešenju može da traje do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda. U obrazloženju odluke Suda BiH… »

Dodik: RS sinonim za slobodu, nema načina da bude ukinuta

RTS 28.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS jeste i sve više će biti sinonim za slobodu, ističući da nema načina da bude ukinuta. "Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo… »

Brisel poručio Podgorici: Sami nađite rešenje

RTS 28.01.2016
Nakon što je vlada Mila Đukanovića dobila poverenje u parlamentu, zvaničnoj Podgorici je iz Brisela poručeno da Crna Gora sama nađe rešenje za aktuelnu političku situaciju, kako bi nastavila sa sprovođenjem reformi na putu pristupanja EU. To je… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbeglice

RTS 28.01.2016
Ponovo otvorena južna makedonska granica sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati. Razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbeglica, prema policiji, bio je zastoj prevoza izbeglica na takozvanoj "balkanskoj… »

Slovenija, kazne urednicima zbog govora mržnje na internetu

RTS 28.01.2016
Slovenački parlament prihvatio je izmene zakona o medijima kojima se, između ostalog, uređuje pitanje internet komentara zbog eventualne pojave govora mržnje, a za njihov sadržaj biće odgovorni urednici medija i društvenih mreža. Ukoliko urednici… »

Kovač: Pozitivan i konstruktivan stav prema Srbiji

RTS 28.01.2016
Novi ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač najavio je da će raditi na saniranju i jačanju odnosa sa susedima, a što se tiče Srbije istakao da će imati otvoren, pozitivan i konstruktivan stav, ali će insistirati na rešavanju… »

Hiljade poljoprivrednika na protestu u Solunu

RTS 28.01.2016
Hiljade grčkih farmera izašlo je na protest na severu Grčke protiv reformi penzionog sistema, saopštila je grčka policija. Oko 5.000 poljoprivrednika učestvovalo je na protestu u Solunu, a policija je upotrebila suzavac da bi ih sprečila u… »