Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 28.01.2016

Vremenska prognoza - 29. januar

RTS 28.01.2016
Ujutru mestimično magla. Tokom dana prolazno naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Slaba kiša, uglavnom u severnim i centralnim predelima. Jutarnja temperatura od -1 do 6, najviša dnevna od… »

U Srbiji još nema opasnosti od Zika virusa

RTS 28.01.2016
Posle Južne i Severne Amerike, prvi slučajevi zaraze virusom Zika, koji prenose komarci, potvrđeni su i u Portugaliji i Danskoj, tako da je virus u ovom trenutku potvrđen u 23 zemlje, a inficirano je više hiljada ljudi. U Srbiji nema zabeleženih… »

Nagrada "Jug Grizelj" uručena Tamari Skrozi

RTS 28.01.2016
Novinarki nedeljnika "Vreme" Tamari Skrozi uručena je nagrada "Jug Grizelj", koja se dodeljuje za najviše domete u istraživačkom novinarstvu, razvijanje prijateljstva među ljudima i uklanjanje granica među narodima. Kako se navodi u obrazloženju… »

Lužanin: Školske torbe lakše od 1. septembra

RTS 28.01.2016
Pomoćnik ministra prosvete Zorana Lužanin kaže za RTS da se očekuje da školske torbe budu rasterećene 10 do 20 odsto i da budu lakše od 1. septembra. Zorana Lužanin rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je to što su udžbenici za srednju školu… »

ŠŠabić: Moraju se menjati zakoni i svest građana

RTS 28.01.2016
Pozitivnih pomaka u oblasti zaštite podataka o ličnosti ima, ali je neophodno promeniti zakonodavni okvir i svest građana po tom pitanju, izjavio je poverenik Rodoljub Šabić i ocenio i da u toj oblasti nedostaje strateški državni pristup. Poverenik… »

Vulin: Migranti iz Švedske neće biti vraćeni u Srbiju

RTS 28.01.2016
Srbija nije članica EU, na nju se ne odnosi Dablinski sporazum, što znači da migranti ne mogu ni pravno, ni na bilo koji drugi način da budu vraćeni na teritoriju Srbije, izjavio je ministar Aleksandar Vulin. Srbija je bez sumnje najhumanija zemlja… »

Otvoren most na Resavi kod Svilajnca

RTS 28.01.2016
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Bnedikt i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, simboličnim presecanjem vrpce, pustili su u saobraćaj novi most preko reke… »

U Srbiji potrošeno više od pet miliona kutija antibiotika u 2015.

RTS 28.01.2016
U Srbiji je u 2015. godini potrošeno oko 5,1 miliona kutija antibiotika, a svaki dan na 1.000 stanovnika njih 29 uzima taj lek, što Srbiju svrstava u grupu zemalja koje izrazito neracionalno koriste antibiotike, rekao je državni sekretar u Ministarstvu… »

SZO: Ove godine do četiri miliona obolelih od virusa Zika

RTS 28.01.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenila je da bi u narednih godinu dana u Severnoj i Južnoj Americi virusom Zika moglo da se zarazi tri do četiri miliona ljudi, kao i da bi ta bolest mogla da se proširi i na Kinu. Zvaničnik odeljenja SZO za… »

Trg Srđana Aleksića u Novom Pazaru

RTS 28.01.2016
Najpoznatije sastajalište mladih u Novom Pazaru od danas nosi naziv Trg Srđana Aleksića. Za Novi Pazar, u kome su suživot i tolerancija važni, to je više od simboličnog čina, poručuje gradonačelnik Meho Mahmutović. Gradski plato "Kod pečurke"… »