Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 28.01.2016

Vlada Srbije pomaže izgradnju saobraćajnica i obdaništa u Srebrenici

RTS 28.01.2016
Delegacija iz Srebrenice predstavila je ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović četiri projekta u opštini Srebrenica koji će biti realizovani iz donacije Vlade Srbije u vrednosti od tri miliona evra. Kako je… »

Predat zahtev za ukidanje oporezivanja dobitaka u igrama na sreću

RTS 28.01.2016
Udruženje priređivača igara na sreću saopštilo je da je Skupštini Srbije predata inicijativa za ukidanje oporezivanja dobitaka u igrama na sreću, odnosno ukidanje spornog člana 83. Zakona o porezu na dohodak građana. Navodeći da je inicijativu… »

Žitovojvodina traži strožu kontrolu prehrambenih proizvoda iz Makedonije

RTS 28.01.2016
Preduzeće "Žitovojvodina" uputilo je zahtev da Srbija odmah uvede strožu kontrolu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze iz Makedonije. Predloženo je da se za svaki kamion ili hladnjaču uzimaju uzorci robe i šalju na analizu… »

EBRD: Izvoz će biti glavni pokretač rasta

RTS 28.01.2016
Srednjoročni izgledi za rast Srbije su povoljni, ako se održi makroekonomska i spoljna stabilnost i ekonomske reforme odmaknu, ocenjuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). U izveštaju za 2015/2016. godinu o tranziciji u zemljama u kojima je banka… »

Da li će "Južni tok" oživeti kroz "Bugarski tok"

RTS 28.01.2016
Obustavljeni projekat "Južni tok" mogao bi da oživi kroz novi gasovod "Bugarski tok". Na zasedanju rusko-bugarske međudržavne komisije za ekonomsku saradnju, koja se posle pet godina sastala u Sofiji, Bugarska je, i zvanično, Rusiji predložila da se… »

Kamate na štednju nikad manje, prilika za osiguranja i fondove

RTS 28.01.2016
Najavu nove ekonomske krize i pad berzanskih indeksa u svetu srpsko finansijsko tržište dočekuje oporavljeno od prethodne krize, ali sa smanjenim rastom bankarske štednje i padom kamata. Tu situaciju osiguravajuće kuće i investicioni fondovi koriste… »

Uskoro crno pivo iz Zaječara

RTS 28.01.2016
Počela proizvodnja crnog piva u Zaječarskoj pivari. Zaječarsko Crno uskoro će se naći u prodaji. Proizvodnja crnog piva počela je na temelju tradicije duge preko 120 godina, uz kontinuirani vrhunski kvalitet proizvoda, saopštila je Zaječarska… »

Inspektori i na benzinskim pumpama, kazne do tri miliona dinara

RTS 28.01.2016
Poreska uprava je počela da kontroliše i poslovanja benzinskih stanica. Zbog viška novca u kasi, neizdavanja fiskalnih računa, viška ili manjka goriva, poreznici su ovog meseca zatvorili sedam pumpi. A tržišni inspektori, markiranjem, već dve… »