Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 28.01.2016

Odbor EP: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom

RTS 28.01.2016
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je predlog rezolucije o Srbiji u kojoj traži da se što pre otvore ključna poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu s Evropskom unijom. Srbija predana normalizaciji odnosa s Prištinom, navodi se u… »

Đurić: Ivanović u zatvoru - pesnica u lice Srbiji i narodu

RTS 28.01.2016
Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da današnje odvođenje Olivera Ivanovića iz kućnog pritvora u zatvor, Srbija i srpski narod doživljavaju kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu. U trenutku kada smo… »

Pitanja predstavnicima vlasti iz skupštinskog hola

RTS 28.01.2016
Poslanici opozicije postavljali su i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu pitanja predstavnicima vlasti u skupštinskom holu, pred maketom Vlade Srbije, protestujući što premijer Aleksandar Vučić i članovi njegovog kabineta nisu u parlamentu. Prema… »

Kirbi: Iz Srbije odlazim tužan, ali optimističan

RTS 28.01.2016
Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, koji sutra odlazi iz Srbije po isteku mandata, poručio je da će našu zemlju i naš narod nositi u srcu, te da odlazi tužan, ali optimističan u pogledu budućnosti Srbije. Kirbi je novinarima, nakon uručivanja… »

Kosovska opozicija ima "plan B" za svrgavanje vlade

RTS 28.01.2016
Tri opozicione stranke na Kosovu, pokret "Samoopredeljenje", Alijansa za budućnost i "Inicijativa", dale su kosovskom premijeru Isi Mustafi rok da do 17. februara podnese ostavku i raspiše vanredne izbore. U suprotnom, opozicija će primeniti "plan B"… »

Vučić: Srbija izbeglicama neće uzimati nadu

RTS 28.01.2016
Srbija izbeglicama neće uzimati nadu, poručuje premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za NIN povodom učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, na kom su, umesto ekonomije, glavna tema bili migranti, za koje Evropa i dalje nema… »

Jovičić: Svi se ujedinjuju protiv Vučića i SNS

RTS 28.01.2016
Jasno je da se danas u Srbiji svi grupišu u nekoliko ili jednoj koloni, pa i SPS, kako bi na sve moguće načine pokušali da sruše SNS i Aleksandra Vučića, izjavio je poslanik te stranke Aleksandar Jovičić. Svi će se udružiti da pokušaju na sve… »

Milićević: Udruživanja sa novim DOS-om naučna fantastika

RTS 28.01.2016
Mogućnost udruživanja i razgovora sa nekakvim novim DOS-om, za SPS je u ovom trenutku naučna fantastika, poručio je šef poslanika socijalista Đorđe Milićević. Đorđe Milićević je novinarima u Skupštini Srbije povodom, kako je rekao… »

Spasen orao kod Apatina, ptica vraćena u prirodu

RTS 28.01.2016
U rezervat prirode "Gornje Podunavlje", u Apatinski rit, na slobodu je pušten orao belorepan koji je pre pet dana u vrlo teškom zdravstvenom stanju nađen u okolini ovog zaštićenog područja, saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode… »

Produžen rok za predloge o određivanju broja zaposlenih

RTS 28.01.2016
Rok da skupštinske službe i nezavisni državni organi dostave nadležnom skupštinskom odboru predloge za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na nodređeno vreme produžen je sa 45 na 55 dana od donošenja Zakona o budžetu. Skupštinski Odbor za… »