Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 28.01.2016

Izložba "Gvozdeni puk"

RTS 28.01.2016
U niškoj galeriji Sinagoga otvorena je izložba posvećena Drugom pešadijskom puku 1. poziva "Knjaz Mihailo", koji je zbog legendarne hrabrosti i požrtvovanosti dobio počasni naziv Gvozdeni puk. Izložba posvećena Drugom pešadijskom puku 1. poziva… »

Razmenjujmo knjige

RTS 28.01.2016
U Niškom kulturnom centru održan je Svetosavski antikvarijat, na kome su razmenjivane knjige. Ulaznice za koktel bile su pročitane knjige, a posetioci su pretraživali među ostalim donetim knjigama i tražili neku koju nisu čitali. Niški kulturni… »

Zdravstvena zaštita nepotizma?

RTS 28.01.2016
Iako je Agencija za borbu protiv korupcije, još sredinom prošle godine, predložila Opštini Kuršumlija da, zbog utvrđenog nepotizma, razreši funkcije direktorku Doma zdravlja, Skupština opštine to nije prihvatila. Zaposleni u Domu zdravlja traže… »

Niški volonteri brinu o životinjama i zimi

RTS 28.01.2016
Briga o napuštenim životnjama je jako zahtevan posao. Tako ne misle volonteri niškog udruženja "Zoo planet". Oni u selu Kamenica pružaju utočište divljim i domaćim životinjama. Više od 60 domaćih i egzotičnih životinja, trenutno se nalazi u… »

Najmlađi Vranjanci obeležili dan grada

RTS 28.01.2016
Povodom obeležavanja dana grada, najmlađi Vranjanci su na nekoliko sati zamenili odbornike u gradskom parlamentu i, umesto govora, recitovali su i pevali u skupštinskoj sali. Najmlađi Vranjanci su na nekoliko sati zamenili odbornike u gradskom… »

Riznica knjiga 150. godišnjicu dočekuje bez zgrade

RTS 28.01.2016
Kragujevačka Narodna biblioteka, osnovana pre 150 godina ukazom kneza Mihaila Obrenovića, posle Beogradskog čitališta, najstarija je u Srbiji. Iako se tu čuvaju i knjige štampane u 17. veku, biblioteka „Vuk Karadžić” još nema svoju zgradu… »

Nove sobe u domu učenika i studenata u Leskovcu

RTS 28.01.2016
Zahvaljujući dogradnji još jednog sprata površine oko 700 kvadrata za smeštaj u Domu učenika i studenata u Leskovcu više nema liste čekanja. Vrednost investicije je 54 miliona dinara. Sredstva su obezbedili Ministarstvo prosvete i Dom. U 20… »

Školarci promovišu filmsku umetnost u selima

RTS 28.01.2016
Školska produkcijska kuća - RADRENIS film je verovatno jedinstven studio u našoj zemlji. Sa više od 70 dokumentarnih i igranih kratkih filmova, nastalih proteklih sedam godina, školarci iz Ravni, Drežnika, Nikojevića i Skržuta, ne samo da… »