Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 28.01.2016

U Tanzaniji otkrivena bela žirafa

RTS 28.01.2016
Žirafa čija je koža, usled depigmentacije, gotovo potpuno bela, postala je glavna atrakcija Nacionalnog parka „Tarangire“, na severu Tanzanije. Kako prenosi Hafington post, telo bele žirafe, nazvane po prašku za pranje veša „Omo“, prekriveno… »

Trampova frizura mora da se reformiše!

RTS 28.01.2016
Premda je svojim često nezgrapnim izjavama podelio Amerikance, Donald Tramp ih je u jednoj stvari ipak ujedinio: svi smatraju da frizura njujorškog milionera zahteva hitnu „reformu“. Kosa republikanskog kandidata u trci za Belu kuću je nešto… »

Papa i Dikaprio razgovarali o zaštiti životne sredine

RTS 28.01.2016
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja primio je danas holivudskog glumca i aktivistu za zaštitu životne sredine Leonarda Dikaprija. Prema navodima zvaničnika iz Vatikana, papa Franja je dirnut naporima slavnog glumca za zaštitu životne sredine… »

Rijana izdala novi album i to preko striming servisa

RTS 28.01.2016
Pop pevačica Rijana izdala je novi, osmi po redu album, "Anti", putem striming servisa „Tajdal“ na internetu. Rijana je u sredu uveče izdala album bez prethodne najave, nekoliko sati pre izlaska pesme Work s tog albuma. Striming servis Tajdal… »

Sa 28 prstiju mora da pazi na čekiće i testere

RTS 28.01.2016
Devendra Sutar je rođen sa retkom genetskom pojavom – polidaktilijom, zbog koje ima čak 28 prstiju, a upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda. Da čitava situacija bude gora po njega, Devendra je stolar, a dodatni prsti mu, kako kaže, nimalo ne… »

"Massive Attack" predstavlja "Ritual Spirit"

RTS 28.01.2016
Legendarni trio iz Bristola "Massive Attack", osnovan 1988. godine, predstavlja novi EP "Ritual Spirit". Na novom EP-u su se našle saradnje sa Ruts Manuva, "Young Fathers", Azikijelom i Trikijem, koji je pre samo dva dana nastupio u Domu omladine… »

„Božja ruka“ na nebu!

RTS 28.01.2016
Portugalac Rožerio Pašeko zanemeo je kada je na nebu iznad ostrva Madeiro video formaciju oblaka u obliku džinovske vatrene šake, koju su mnogi prozvali „Božja ruka“. Pašeko, inače meteorološki bloger, pri sebi često ima foto-aparat pa je… »

Staljinova izmet-špijunaža

RTS 28.01.2016
Bivši sovjetski agent tvrdi da je otkrio dokaze da je Josif Visarionovič Staljin špijunirao, između ostalih, Mao Cedunga analizirajući njegov izmet kako bi izgradio što bolji psihološki profil. Prema navodima ruskih novina, Staljinova tajna služba… »

Zaplakao kada su mu oduzeli aligatora kog je držao u podrumu

RTS 28.01.2016
Stanovnik Čikaga punih 26 godina držao je u svom podrumu dva metra dugačkog aligatora! Za zatočenu životinju se saznalo kada je električar koji je vršio popravku u kući primetio aligatora i prijavio policijskoj službi za zaštitu životinja… »

Injaritu: Spreman sam da utonem u zimski san

RTS 28.01.2016
Holivudski reditelj Alehandro Gonzales Injaritu je spreman da „poput medveda utone u duboki zimski san“ nakon rada na dva poslednja filma, od kojih je jedan, „Povratnik“, bio posebno naporan za snimanje. Triler o preživljavanju, sa Leonardom… »