Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 28.01.2016

Pazar ne zaboravlja! SRĐAN ALEKSIĆ DOBIO TRG U NOVOM PAZARU! – FOTO

Sandžak haber 28.01.2016
Čuveno mesto u centru Novog Pazara “Kod pečurke“ gde se godinama unazad okupljaju mladi, od danas se i zvanično zove Trg Srđana Aleksića. Plato Srđanu Aleksiću i u Novom Pazaru U prisustvu građana i potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića… »

Teško se budite? Novi budilnik za telefone gasi se tek uz pomoć selfija

Sandžak haber 28.01.2016
Jedna britanska softverska kompanija razvila je virtuelni budilnik koji vlasnici telefona mogu ugasiti tek kada naprave odgovarajući selfi, na način na koji to od njih zahteva aplikacija. Naime, budilnik funkcioniše tako da vlasnik telefona mora da… »

EP: Za Kosovo ključni SSP, dijalog s Beogradom i ZSO

Sandžak haber 28.01.2016
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta danas je u Briselu usvojio nacrt rezolucije o Kosovu u kojem se pozdravlja potpisivanje sporazuma o pridruživanju Kosova s Evropskom unijom, dogovora u dijalogu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda, a… »

Povratak automobila iz “Povratka u budućnost”

Sandžak haber 28.01.2016
Priče o DeLoreanu i filmskoj trilogiji “Back to the Future” (Povratak u budućnost) su toliko isprepletane i povezane da se jednostavno ne mogu ispričati jedna bez druge. Da nije bilo fijaska sa modelom DMC-12, propasti proizvođača “DeLorean… »

Pljakićima neophodna pomoć

Sandžak haber 28.01.2016
Porodica Pljakić iz sela Oraše nadomak Ribarića živi u teškoj materijalnoj situaciji. Supružnici Hidajet i Bajramka, bolesni su i nepokretni. Žive veoma teško, a jedina pomoć stiže im od humanih ljudi. Njih je danas posjetio, i pomoć sa… »

Pogledajte dokumentarni film “Krugovi” o Srđanu Aleksiću

Sandžak haber 28.01.2016
Krugovi su srpski igrani film snimljen 2013. u režiji Srđana Golubovića. Film je inspiriran stvarnim događajima vezanim uz slučaj Srđana Aleksića, bosansko-srpskogvojnika koji je za vrijeme rata u BiH poginuo braneći svog prijatelja Bošnjaka od… »

Vulin: Najhumanija smo zemlja prema migrantima

Sandžak haber 28.01.2016
Od Evropske komisije do vlade SAD Srbiji je priznato da je najhumanija zemlja kada su migranti u pitanju, kaže ministar Aleksandar Vulin. Vulin je ovako prokomentarisao kritike Hjuman rajts voča. Komentarišući konkretne primedbe te nevladine… »

Deset modela u trci za “Svetski auto godine”

Sandžak haber 28.01.2016
Lista kandidata za zvanje najboljeg automobila na svetu u 2016. (World Car of the Year 2016) sužena je na deset imena. Troje finalista biće odabrano na salonu automobila u Ženevi, početkom marta 2016, a pobednik će biti poznat krajem aprila, na… »

Ipak u Pazaru! Matos i Ahčin iz Zvezde na pozajmici u Novom Pazaru

Sandžak haber 28.01.2016
Fudbaleri Crvene zvezde Bruno Matos i Nemanja Ahčin otići će iz Crvene zvezde u Novi Pazar na pozajmicu. – Postigli smo dogovor sa upravom Novog Pazara, vezisti će narednih šest meseci provesti u ovom superligašu na pozajmici – rekao je sportski… »

OK Novi Pazar: Hrabro protiv Partizana

Sandžak haber 28.01.2016
Trener odbojkaša Novog Pazara Milan Gršić rekao je da će njegov tim odigrati bez kalkulacija na gostovanju protiv Partizana u meču 12. kola Superlige. “Spremali smo se kao za svakog rivala. U ovoj ligi je neophodno pobeđivati i nositi breme… »